Kinnisvaraekspert: oma kodu osta on ka täna selgelt soodsam kui üürida (1)

PM Majandus
Copy
Mäepealse tänava kortermajad. Pilt on illustreeriv
Mäepealse tänava kortermajad. Pilt on illustreeriv Foto: Mihkel Maripuu / Postimees Grupp

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul on tõusnud hindade ja pangaintresside kiuste oma kodu ostmine pikas plaanis endiselt soodsam kui üürimine.

«Ma olen kindlalt nõus nendega, kelle arvates on oma kodu ostmiseks alati hea aeg. Vahe tuleb sisse kõrgemat intressi maksvatel üüriinvestoritel, kelle jaoks ei jookse täna numbrid enamasti plussi ning see on ka turu üldist aktiivsust aasta jooksul muutnud,» selgitas 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter, kelle sõnul tasub kodu üürida neil, kes veel koguvad vahendeid omaosaluse jaoks ning neil, kes ei näe end pikemalt Tallinnaga seotuna.

«Toon konkreetse näitena kahetoalise korteri Stroomi ranna piirkonnas, mille saab osta 90 000 euroga. See teeb 20-protsendise sissemakse korral 30 aastaks võetava laenu kuumakseks praeguse euriboriga arvestades ligikaudu 400 eurot,» rääkis Vahter. «Samasugust korterit alla 400 euro kuus enam üürida ei õnnestu,» nentis ta.

Vahteri sõnul liiguvad üürihinnad pikas plaanis kindlasti ülespoole. «Kui eeldada, et euribor praeguselt tasemelt pigem veidi alla liigub, siis muudab see igakuise laenumakse väiksemaks, mis räägib veelgi selgemalt kodu ostmise kasuks,» lisas Vahter. «Mis vast isegi kõige olulisem – iga kuu tasutud laenumakse toetab sinu enda investeeringut, aga üürimakse kellegi teise oma,» lisas kinnisvarafirma juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles