BLRT Grupp kaotas mullu tugevalt kasumis

BNS
Copy
BLRT laevatehase ujuvdokk.
BLRT laevatehase ujuvdokk. Foto: Madis Veltman

Tööstuskontserni BLRT Grupp konsolideeritud müügitulu langes 2022. aastal tunamullusega võrreldes 0,5 protsenti 535,3 miljonile eurole; kontserni puhaskasum langes sealjuures aga 2021. aastal teenitud 26,9 miljonilt eurolt 800 000 eurole.

Müügitulust moodustas 48,1 protsenti kaupade ning 51,9 protsenti toodangu ja teenuste müük, selgub BLRT Grupi majandusaasta aruandest. Müügitulust 82,2 protsenti eksporditi ning 17,8 protsenti teeniti Eestis. Suurimad ekspordi sihtriigid olid Leedu, Soome, Läti, Saksamaa, Holland ja Norra.

Aruandeperioodil investeeris kontsern materiaalsesse ja immateriaalsesse põhivarasse ning kinnisvarainvesteeringusse kokku 41,5 miljonit eurot, 15,5 miljoni võrra enam kui 2021. aastal. Finantsinvesteeringud tütarettevõtjate aktsiatesse ja osakutesse ning sidusettevõtete finantseerimine ning muud finantsinvesteeringud 2022. aastal olid summas 6,7 miljonit eurot.

Tänavu on ettevõttel plaanis investeerida materiaalsesse ja immateriaalsesse põhivarasse, aktsiatesse ja osakutesse ning laenudesse sidusettevõtetele ligikaudu 52,8 miljonit eurot. Kontsern investeerib kogu teenitud kasumi tegevuse laiendamisse ega planeeri lähimatel aastatel dividendide väljamaksmist BLRT Grupp AS-ilt.

BLRT Grupi keskmine töötajate arv 2022. majandusaastal oli 3613 töötajat, viie inimese võrra vähem kui tunamullu. Tööjõukulud kasvasid aastaga aga kümnendiku võrra 107,8 miljoni euroni. Keskmine tööjõukulu inimese kohta kuus kasvas 227 euro võrra 2586 euroni.

AS BLRT Grupp on kontserni BLRT Grupi emaettevõte. Emaettevõtte põhitegevuseks on tütarettevõtete juhtimine ning kontserni varade haldamine. Kontserni koosseisu kuulub 71 tütarettevõtet.

Kontserni põhitegevuseks on laevade remontimine ja ehitamine, metallide ja metalltoodete müük, keeruliste, suuremõõtmeliste ja kõrgtehnoloogiliste lahenduste tootmine terasest, roostevabastterasest ja alumiiniumist, vanametalli kokkuost, hulgimüük ning eksport, stivideerimisteenused, transporditeenused, sealhulgas rahvusvahelised autoveod, ning kinnisvara arendamine.

Ettevõtte tegelikud kasusaajad on äriregistri andmetel Fjodor Berman, Igor Berman ja Mark Berman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles