Swedbank loob 10 miljoni euroga Eesti haridusse investeeriva fondi

PM Majandus
Copy
Swedbanki kontor
Swedbanki kontor Foto: Liis Treimann

Swedbank Eesti nõukogu kiitis heaks otsuse, mille kohaselt investeerib pank järgmisel aastal 10 miljonit eurot Eesti haridusse panustava fondi loomiseks.

Fondi missiooniks on toetada haridus- ja teadusvaldkondade kitsaskohti ning tulevikku suunatud ja valdkondi edasi viivaid algatusi ja organisatsioone, teatas pank.

Fond luuakse sihtasutusena, mille ainuasutajaks on Swedbank Eesti. Järgneva poolaasta jooksul loodab pank sihtasutusele leida asutaja esindaja kõrvale sõltumatutest liikmetest koosneva nõukogu, kes värbab organisatsioonile juhi.

«Oleme küll sihtasutuse ainuasutajad, kuid anname selle juhtimise ekspertide kätte. Sihtasutuse nõukogu absoluutne enamus saab koosnema sõltumatutest ekspertidest ning selle edaspidine toetustegevus peab olema läbimõeldud selliselt, et toetuste ühiskondlik mõju oleks selge ja sihtasutuse tegevus pikaajaliselt jätkusuutlik,» selgitas Swedbank Eesti juhatuse esimees Olavi Lepp.

Sihtasutus peaks kõigi eelduste kohaselt olema valmis esimesi investeeringuid haridusse tegema 2024. aasta teises pooles. Sihtasutus asub haridusinvesteeringuid toetama iga-aastaselt, see peab saama isemajandavaks ning on avatud strateegilistele partnerlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles