GRAAFIK USA kohus andis Microsofti hiigeltehingule rohelise tule

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Activision Blizzardi logo Santa Monicas Californias
Activision Blizzardi logo Santa Monicas Californias Foto: ETIENNE LAURENT

Microsoft sai eile kohtuvõidu president Joe Bideni administratsiooni üle, kelle konkurentsiamet blokeeris tarkvaragigandi plaani võtta üle USA videomängude hiid Activision Blizzard 69 miljardi dollari eest.

Tehingu jõustumisel omandaks Microsoft suure tüki videomängude turust. Lisaks praegusele Xboxile omandaks tarkvaragigant populaarsed videomängud Call of Duty, Word of Warcraft ja Candy Crush.

Tehingule on juba heakskiidu andnud Euroopa Liidu konkurentsiamet, kuid Ühendriikide vastav amet lükkas ühinemistaotluse tagasi. Mõlemad ettevõtted otsivad veel võimalusi saada luba brittide konkurentsiametilt, aga eile andis see amet teada, et on ette valmistamas Microsoftile ettepanekuid, mis on seotud kontserni konkurentsiolukorraga.

Activision Blizzardi aktsia hind hüppas eile kohtuotsuse uudise peale kümme protsenti, Microsofti aktsia hind liikus vähe.

USA konkurentsiamet võib otsuse küll edasi kaevata, aga investeerimisajakiri Barron’s kirjutab, et ajaloolisi pretsedente arvestades on see vähetõenäoline.

Seega jääb tehingule ainsaks takistuseks Ühendkuningriigi konkurentsi- ja turujärelvalve amet, kellega Microsoft lubas tööd jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles