Lauteri tänavale kerkib 100-miljoniline linnak

PM Majandus
Copy
Visuaal EBSi tulevasest linnakust
Visuaal EBSi tulevasest linnakust Foto: Erakogu/EBS

Estonian Business School SA (EBS) Tallinnas, Lauteri 3 kinnistule planeeritud õppimis- ja ettevõtluslinnak on saanud ametliku ehitusloa ning juba sellel aastal algavad suuremahulised ehitustööd. Linnaku kogumaht on tulevikus 44 000 m2 ja arendusprojekti eeldatav maksumus 100 miljonit eurot. 

Projekti teostab EBS koos Metro Capitaliga.

Tallinna kesklinna, Lauteri 3 aadressile kerkib 30-korruseline kõrghoone, mille on projekteerinud ALA Arhitektid Soomest (tuntuimad arhitektuursed tööd on Helsinki Oodi raamatukogu ja Vantaa lennujaama uus terminal).

Rajatava linnaku kontseptsioon näeb ette ettevõtluse ja õpiarengu sõlmpunkti loomist erinevatele ettevõtluse ja äriharidusega seotud huvirühmadele. See tähendab, et tulevikus pakub linnak rohkelt mitmekülgseid õppimise, enesetäiendamise ja vastutustundliku äritegevuse võimalusi. Samuti hakkab seal toimuma palju põnevaid rühmade huvidega kattuvaid sündmusi, sh konverentse ja kontserte.

EBSi praegune õppehoone moodustab linnakust olulise osa – enamik auditooriume jääb olemasolevasse koolimajja. Uue ehitisega lisandub tiimitube, vaikseid õpialasid, kõrgtehnoloogilised klassiruumid ja erinevad sündmuste korraldamise pinnad, millest suurimas saab korraldada kuni 500 osalejaga üritusi. Uusarenduse arhitektuurne lahendus koondab lisaks õppe- ja koostööruumidele kontoreid ja 500 töölauaga rendivõimalustega ettevõtlat. Samuti on hoonete kompleksi planeeritud toitlustuspinnad, spordisaal, katuseaed ja 100 eksklusiivset korterit. Korterite müük algab 2024. aastal ja seda korraldab Metro Capital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles