Elizabeth Holmes võib vabaneda vanglast kaks aastat varem kui arvati

PM Majandus
Copy
Elizabeth Holmes viidi vanglaametnike saatel naiste vangilaagrisse.
Elizabeth Holmes viidi vanglaametnike saatel naiste vangilaagrisse. Foto: Michael Wyke

USA vanglate ameti poolt avaldatud prognoositava vabastamise kuupäeva kohaselt võib endine Theranose tegevjuht Elizabeth Holmes vabaneda vanglast peaaegu kaks aastat varem kui oodatud.

Holmes ilmus Texase vangilaagrisse mai lõpus pärast seda, kui ta mõisteti eelmise aasta lõpus 11 aastaks ja kolmeks kuuks vangi. Vanglate büroo veebipõhine andmebaas teatab nüüd aga, et Holmesi eeldatav vabanemise kuupäev on 29. detsember 2032 - see võtaks tema täies pikkuses karistusest umbes kaks aastat maha, vahendab CNN.

Vanglate büroo pressiesindaja ütles CNN-ile, et asutus ei saa kommenteerida ühegi üksiku kinnipeetava tingimusi, kuid ütles, et kinnipeetavad võivad teenida hea käitumise aega, mis arvestatakse nende eeldatavasse vabanemispäeva.

Nõuetele vastavad kinnipeetavad võivad hea käitumise korral lahutada oma karistusest maha kuni 54 päeva iga kohtu poolt määratud karistusaasta kohta.

Lisaks sellele on kinnipeetavatel ka muid võimalusi vangistuse ajal ajapunktide kogumiseks, ütles pressiesindaja, viidates mitmetele muudele teguritele, mida võidakse arvestada agentuuri hinnangulise vabanemise kuupäeva arvutamisel, sealhulgas kinnipeetava osalemist erinevates vangla programmides.

Need tegurid, mis lähevad arvesse hinnangulise vabastamise kuupäeva arvutamisel, ei ole Holmesi puhul ainulaadsed, vaid kinnipeetavate puhul tavalised.

Holmes oli kunagi tehnoloogiamaailma ikoon, olles Silicon Valley piirideta ambitsioonide ja potentsiaali eeskujuks. Nüüd on ta üks väheseid tehnoloogiajuhte, kes istub vanglas, sest ta mõisteti eelmise aasta alguses süüdi mitmetes investorite petmisega seotud süüdistustes Theranose juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles