Investoriteliidu juhtfiguurid peavad kergendama kukrut ja tegema sadu tunde üldkasulikku tööd

PM Majandus
Copy
SWIST Bankersi juht Swen Uusjärv, Avtaran Capital Advisors direktor Hardik Khatri ja  Investoriteliit.ee tegevjuht Asso Laido lepingu sõlmimisel
SWIST Bankersi juht Swen Uusjärv, Avtaran Capital Advisors direktor Hardik Khatri ja Investoriteliit.ee tegevjuht Asso Laido lepingu sõlmimisel Foto: Investoriteliit

Skandaalse Investoriteliidu juhtfiguurid Swen Uusjärv ja Heikki Moik läksid prokuratuuriga kokkuleppele ja said teada oma karistuse, kirjutab Äripäev.

Moikile ja Uusjärvele esitati kahtlustus umbes poolteist aastat tagasi seoses nende veetud äriga, mis kutsus inimesi üles investeerima. Prokuratuur kahtlustas Uusjärve ja Moiki tegevusloata majandustegevuses finantsteenusega seotud tegevusalal, samuti raamatupidamisnõuete rikkumises ja ebaõigete andmete esitamises, mille tulemusena oli raske saada ülevaadet Investoriteliidu varalisest seisundist, teatas prokuratuur.

Kevadel läksid asjaosalised oportuniteedile: Moikile määras prokuratuur kohustuseks tasuda pool kriminaalmenetluse kuludest ehk ligi 5200 eurot ja teha 200 tundi üldkasulikku tööd. Uusjärvele määratud kohustus on sama, lisaks peab ta maksma riigituludesse 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles