TextMagicu kasv jäi kinni

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
TextMagicu IPO üritus Kultuurikatlas.
TextMagicu IPO üritus Kultuurikatlas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna börsi alternatiivturul oleval TextMagicu teise kvartali käive kasvas aastaga vaid kuue protsendi võrra, 3,5 miljoni euroni.

Saadetud SMSide arv kahanes kaheksa protsendi võrra, 63,9 miljonini.

«Sarnaselt eelmise kvartaliga mõjutavad A2P SMS teenuseturu kasvutempot laiemalt nii üldine majanduskeskkond ja kasutajate finantsseisukord kui ka muudatused USA regulatsioonides, mis piiravad registreerimata kampaaniate sõnumite mass-saatmist. Vastavad regulatsioonid avaldavad SMS-turundusele positiivset mõju, vähendades rämps- ja petusõnumite hulka. Juunis lansseerisime uue funktsiooni, mille eesmärk on lihtsustada ning automatiseerida klientide jaoks kampaaniate ja brändi registreerimisprotsessi,» teatas ettevõte börsile.

«Mai lõpus viisime läbi esimese hinnatõusu pärast kaheksat aastat,» raporteeris kompanii. «Hinnamuudatus oli hoolikalt kaalutud, et kajastada platvormi lisandväärtust ja täiendusi, mida oleme aastate jooksul arendanud. Eeldame, et see toetab järgmistel perioodidel positiivselt müügitulu kasvu ning toetab ka meie üldist kasvustrateegiat ja plaane. Samuti aitab see rahastada platvormi jätkuvat arendamist ja täiustamist, et vastata klientide ootustele ja vajadustele ning seeläbi suurendada kasutusmahte.»

Eelnevad tegurid on mõnevõrra toonud kaasa SMSi mahtude vähenemise, kuid tänu hinnatõusule õnnestus meil saavutada juunis 16-protsendiline müügitulu kasv.

Juunikuu lõpuks oli meeskonna suurus kasvanud 111 liikmeni, võrreldes 67 liikmega 2022. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles