Eksport väheneb ja roosilist tulevikku esialgu ei paista (1)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Mais andsid Eestist eksporditud kaupadest lõviosa elektriseadmed, mis läksid ennekõike Soome. Murettekitaval kombel on kasvanud ka kaupade väljavedu Venemaale. 
Mais andsid Eestist eksporditud kaupadest lõviosa elektriseadmed, mis läksid ennekõike Soome. Murettekitaval kombel on kasvanud ka kaupade väljavedu Venemaale. Foto: Marko Saarm/Sakala

Mais vähenes kaupade eksport aastatagusega võrreldes 15 protsenti ja import 13 protsenti. Eesti päritolu kaupade eksport vähenes enam kui viiendiku, näitavad statistikaameti andmed.

Statistikaameti analüütiku Jane Leppmetsa sõnul oli mais märgata kaubavahetuse vähenemist paljude peamiste partnerriikidega. «Kui Euroopa Liidu riikidega vähenes eksport kuus protsenti ja import viis protsenti, siis eriti märgatav oli vähenemine Euroopa Liidu väliste riikidega, kuhu eksport vähenes 33 protsenti ja import 38 protsenti. Venemaa ei ole enam Eesti kümne peamise impordipartneri hulgas, seda peamiselt mineraalsete kütuste ja puittoodete sisseveo vähenemise tõttu,» selgitas analüütik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles