Pepsi äri õitseb Venemaal

PM Majandus
Copy
Pepsi pudelid.
Pepsi pudelid. Foto: MARIO ANZUONI

Karastusjookide ja snäkkide gigant PepsiCo neljakordistas eelmisel aastal oma kasumi Venemaal, vahendab Bloomberg.

Mondelez ja Mars, aga ka karastusjookide poolest tuntud Pepsi teenisid eelmisel aastal Venemaal märkimisväärset kasumit. 

PepsiCo näiteks neljakordistas eelmisel aastal oma kasumi Venemaal. Pepsi käive kasvas ühtlasi 16% ehk 1,8 miljardilt dollarilt 2,1 miljardile dollarile. Ettevõtte teatel moodustas Venemaa tegevus eelmisel aastal 5 protsenti kontserni tuludest, aasta varem oli see 4 protsenti.

Samas suurendas šokolaadide poolest tuntud Mars eelmisel aastal oma kasumit Venemaal 58 protsenti 27 miljardi rublani (umbes 270 miljonit eurot) ja kasvatas käivet 14 protsenti 177 miljardi rublani (umbes 1,7 miljardit eurot).

Pepsi tegevjuht Ramon Laguarta ütles eelmise aasta septembris, et ettevõte peatab rahvusvaheliste kaubamärkide nagu 7Up ja Pepsi müügi Venemaal. Ka Mars teatas, et vähendab oma tegevust Venemaal.

Ka toidugigant Mondelez, mis muu hulgas toodab Marabou šokolaadi, kahekordistas eelmisel aastal oma kogukasumit Venemaal rohkem kui kaks korda, vahendab Bloomberg. Ettevõtte käive Venemaal kasvas eelmisel aastal 38 protsenti 92 miljardi rublani (umbes 920 miljonit eurot).

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles