Wolt avaldas, mida eestlased pärast südaööd tellivad

Tarbija24
Copy
Wolti kuller.
Wolti kuller. Foto: Wolt

Tänavu aprillist pakub Wolt ööpäevaringset teenust ka Baltikumi pealinnades Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Kui Tallinnas on öisel ajal vaieldamatu lemmiktoode vesi, siis Riias hoopis teised tooted. 

Wolt Baltikumi ajutine tegevjuht Mantas Lomsargis ütleb, et ööpäevaringne tarbimine on trend, mis on aastatega kasvanud. «Nägime juba pikka aega, et tarbijakäitumine viitas selgelt nõudlusele toidu ja kaupade järele hilisõhtul ja isegi öösel, mistõttu otsustas ettevõte hakata pakkuma ööpäevaringset kohaletoimetamist kõigis Baltikumi pealinnades,» selgitab Lomsargis.

«Juba aasta tagasi hakkasime soovitama, et restoranid oleks kauem lahti, kuna hilisõhtuti nägime selget tellimuste kasvu, nüüd on Tallinnas mitukümmend restorani ja poodi avatud ööpäev läbi. See arv kasvab, kuna inimesed tellivad järjest rohkem öösiti. Tallinnas on tuhandeid, kellele on öine aeg väikeste või suuremate ostude tegemiseks kõige mugavam. Eluviis ja tööaeg on ühiskonnas muutumas. Inimesed tarbivad ning vajavad ka toitu ja esmatarbekaupu erinevatel kellaaegadel,» lisas ta.

Wolti platvormil Tallinnas erinevate toidupoodide tellitum kaup vahemikus 00.00–8.00

1. Vesi

2. Snäkid ja krõpsud

3. Energiajook

4. Kohuke

5. Šokolaad

6. Piim

7. Mahl

8. Küpsised

9. Juust

Wolti platvormil Tallinnas erinevate restoranide tellitumad toidud vahemikus 00.00–8.00

1. Pitsa

2. Kebab

3. Juustuburger

4. Muud burgerid

5. Friikartulid

«Kui restoranitoidu suhtes on kõigis kolmes Baltikumi pealinnas eelistus sarnane, siis toidupoodidest tellivad eestlased pärast südaööd tõepoolest enim vett ja krõpse, aga lätlased hoopis jäätist ja lilli. Lätis on üks enim tellitud öine toode kaubamärgi Ben & Jerry’s jäätis nimega Netflix & Chill, seega on eestlaste naabrid ilmselt suured filmihuvilised ja ka romantikud,» lisab Lomsargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles