Modera tulud kasvasid järsult

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg Foto: Modera

Modera tulud ulatusid 2023. I poolaastal 1,152 miljoni euroni, mis ületas eelneva perioodi tulusid 63,2% võrra, teatas Tallinna börsi alternatiivturu ettevõte börsile.

«2023. aasta I poolaastal suutsime saavutada 63,2% kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Müügikasv tuli eelkõige väljast poolt Baltikumi, mis näitab, et suudame kiiresti kasvada ka väljaspool oma koduturgusid. Esimese poolaasta tulemustesse panustas arvestavalt eelmisel aastal sõlmitud koostööleping autotehasega, mille projektitulud hakkasid realiseeruma,» kommenteeris Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg. «Sellega oleme viimased 2,5 aastat kasvanud läbi ajaperioodi rohkem kui 50% ning arvestada, et sellesse perioodi on jäänud nii COVID pandeemia kui ka sõja algus oleme saavutanud märkimisväärsed tulemused.»

Modera 2023 I poolaasta tulud olid suuremad kui 2021 terve aasta tulu ning võrreldes kahe aasta tagust I poolaastat oleme kasvanud 2,5 korda.

Esimesse poolaastasse jääb ka koostöölepingu sõlmimine Keyloop Ltd’ga sisenemaks Soome turule, kus Keyloopi praeguste toodete turuosa on ca. 50%. Keyloopi omanikuks on Ameerika investeerimisfond FRANSISCO PARTNERS, kelle portfelli ettevõtete käive ületab 35 miljardi dollarit. Soome koostöölepingu esimesi rahalisi tulemusi näeme ilmselt 2024 aastal.

Modera eristub enamikest Eestis tegutsevatest tarkvara ettevõtetest kuna omab Eestis välja töötatud ja arendatavat toodet, millel on üle 2 000 ärikasutaja rohkem kui 14 riigis. Märkimisväärne on ka loodud integratsioonide arv erinevate automüügiportaalide, kindlustusseltside ja finantsasutustega nii Baltikumis kui väljaspool Balti riike. Loodud integratsioonide arvuks on 40 ja see kasvab jooksvalt.

Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 75 000 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub 2,5 miljardi euroni. Eestis on ettevõte saavutanud 60% turuosa. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswageni, Renault’, BMW, Kia, Hyundai, Volvo, Mercedes-Benz maaletoojad ja edasimüüjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles