Ühe töö eest saab tuhandeid eurosid – ja tulemust pole vaja näidata

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Turistid Türgi rannas. Pilt on illustratiivne.
Turistid Türgi rannas. Pilt on illustratiivne. Foto: Mustafa Kaya/Scanpix

Bloomberg kirjutab, et on tekkinud täiesti uus amet, mis võimaldab inimestelt küsida tuhandeid eurosid.

Kuna inimesed soovivad aina enam teha tööd distantsilt, mitte kontoris kohapeal olla, on läinud hinda nn kaugtöö nõustajad. LinkedIni andmete järgi said kaugtööpakkumise tervelt pooled kõikidest töösoovijate CVdest – samal ajal, kui kaugtööpakkumisi oli kokku vaid 11 protsenti.

Kaugtöönõustajad on Bloombergi sõnul inimesed, kes õpetavad teistele, kuidas kaugtööd üldse saada ja seda teha. Tihtilugu on kaugtöönõustajad ise klassikalise palgatöö jätnud inimesed, kes nüüd teistele soovitusi jagavad.

Soovitused algavad sellest, kuidas kaugtööd saada, kuidas CVd kirjutada, kuidas näidata potentsiaalse tööandja jaoks oma väärtust.

Teenus ei ole odav: Bloombergi andmetel on tunnise nõustamise hind 300 dollari ümber, kui soovitakse pikemaid lahendusi, siis jõuab juba 3000-dollariste pakettideni.

Sealjuures ei garanteeri ükski nõustaja, et inimene tegelikult tema jagatud nippidega ka igatsetud kaugtöö leiab. «Ma keskendusin inimestele, kes hindavad enda saavutusvajadust suureks. Ma ei taha töötada kellegagi, kes tunneb, et annab mulle oma viimased dollarid,» ütles kaugtöönõustaja Jordan Carroll Bloombergile.

Kaugtöö tegemise soovil võivad olla mitmed põhjused. Üks neist võib olla, et inimene soovib reisida ja olla geograafiliselt vaba. Kuid teisalt on inimesi, kes perekondlikel põhjustel või lähedaste hooldamise tõttu töö pärast mujale liikuda ei saa.

Euroopa Liidu maikuise uuringu järel on Liidus 18,2 protsenti tööealistest inimestest, kes ei õpi ega tööta. Neist omakorda 18,2 protsenti tõi põhjuseks perekondlikud probleemid või lähedase hooldamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles