Ettevõtted on leidnud inflatsiooni vastu uue relva (2)

BNS
Copy
Sularaha.
Sularaha. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

SEB andmetel on tänavu hoiust kasutanud pankades nii palju ettevõtteid kui viimati 2012. aastal. Kui pangad normaalset intressi pakuvad, siis inimesed seda ka kasutavad.

SEB hinnangul näevad ettevõtted tähtajalises hoiuses võimalust inflatsiooniga võidelda ja nii sõlmitigi tänavu esimese kuue kuuga üle 11 aasta rekordarv tähtajalisi hoiuseid, mis tõstsid uute hoiuste lepinguhulga 2012. aasta tasemele.

Tähtajaliste hoiuste mahu suurenemise peamise põhjusena näeb SEB ärikliendi segmendijuht Maarja-Maria Aljas inflatsiooni mõju. Ettevõtted otsivad võimalusi oma säästude säilitamiseks ajal, mil majanduskeskkond on ebamäärane. Lisandub ka asjaolu, et pangad on hakanud tähtajalistele hoiustele järjest kõrgemat intressi maksma. Kui äriklientidel on vaba raha, mida äritegevuses kohe vaja ei lähe, võimaldab tähtajaline hoius turvaliselt teenida intressitulu lühiajalise hoiuse kaudu.

Võrreldes aastataguse ajaga sõlmiski SEB 24 korda enam tähtajaliste hoiuste lepinguid.

«Kui märtsi seisuga on 91 protsenti lepingutest sõlmitud eraisikute ja vaid 9 protsenti ettevõtete poolt, siis juuni seisuga näeme, et ettevõtete poolt sõlmitud tähtajaliste hoiuste lepingute maht on teises kvartalis tõusnud 70 protsendini käesoleva aasta esimese kvartaliga võrreldes,» ütles Aljas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles