Twitter ähvardab uut sotsiaalvõrgustikku Threads kohtuprotsessiga

PM Majandus
Copy
Meta Threads äppi logo.
Meta Threads äppi logo. Foto: Dado Ruvic

Twitteri advokaat saatis süüdistava kirja Meta tegevjuhile vaid mõned tunnid pärast Threadsi käivitamist.

 

Twitter ähvardab Facebooki ja Instagrami emaettevõtet Meta kohtumenetlusega. Twitter süüdistab Metat selles, et nad on värvanud nende endisi töötajaid, et luua jäljendava rakenduse, vahendab uudisteagentuur Semafor.

Neljapäeval käivitas Meta uue tekstipõhise teenuse Threads, mida on reklaamitud Twitteri konkurendina. Teenus on välimuselt sarnane Twitteri ja teiste tekstipõhiste sotsiaalmeediaplatvormidega.

Semafori andmetel saatis Twitteri jurist Alex Spiro vaid mõned tunnid pärast Threadsi esitlust Meta tegevjuhile Mark Zuckerbergile kirja, milles süüdistab ettevõtet «süstemaatilises, tahtlikus ja ebaseaduslikus ärisaladuste ja muude intellektuaalomandi õiguste omastamises».

Kirjas nõuab Twitter, et Meta võtaks viivitamatult meetmeid, et lõpetada Twitteri ärisaladuste ja muu «konfidentsiaalse teabe» kasutamine. Spiro süüdistab Metat ka selles, et nad on palganud kümneid endisi Twitteri töötajaid, kellel on tema väitel endiselt juurdepääs Twitteri andmetele.

Samuti väitis Spiro, et Meta kasutas töötajaid teadlikult Twitterit jäljendava rakenduse loomiseks. Kirjas meenutas Spiro Metale Twitteri õigust taotleda tsiviilõiguslikke õiguskaitsevahendeid, sealhulgas ilma etteteatamiseta.

«Mitte keegi Threads'i insenerimeeskonnast ei ole endine Twitteri töötaja - see pole lihtsalt tõsi,» ütles Meta pressiesindaja Andy Stone Threadsi postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles