Hiina trahvis Ant Groupi pea 900 miljoni euroga

Copy
Ant Groupi logo
Ant Groupi logo Foto: STR

Hiina finantstehnoloogia ettevõte Ant Group sai «ebaseadusliku tegevuse» eest 7,1 miljardit jüaani ehk 897,6 miljonit eurot trahvi, teatas reedel riigi börsijärelevalve.

«Võttes arvesse ebaseaduslikke ja ebareeglipäraseid akte, mida Ant Group ja selle tütarfirmad viimastel aastatel toime on pannud, trahviti Ant Groupi ja selle tütarfirmasid 7,123 miljardi jüaaniga,» teatas Hiina väärtpaberite reguleerimiskomisjon avalduses.

Kõnealune trahv on ajaloo üks suurimaid, mida Interneti-ettevõttele Hiinas on kunagi määratud.

Ant haldab maailma suurimat digitaalsete maksete platvormi Alipay, millel on sadu miljoneid igakuiseid kasutajaid nii Hiinas kui ka mujal.

Kuid viimastel aastatel on ettevõte laiendanud oma tegevust, pakkudes laene, krediiti, investeeringuid ja kindlustust sadadele miljonitele tarbijatele ja väikeettevõtetele.

Hiina valitsus on püüdnud ohjeldada erasektori võlakoormust ja laiaulatuslikku laenamist, ning Anti kasvavat profiili on laialdaselt peetud väljakutseks riigi valitsuse kontrolli all oleva finantssektori huvidele.

Alibaba tütarettevõte kavatses 2020. aastal viia läbi rekordilise 35 miljardi dollari suuruse börsil noteerimise, ent reguleerijad tühistasid järsku antud plaanid, viidates uute kapitalinõuete mittetäitmisele.

Reedel tõusis samas Hongkongi börsil Alibaba aktsia 3,44 protsenti pärast teateid, et Antile määratakse trahv, kuna analüütikute sõnul nägid investorid karistust tõendina, et tehnoloogiavaldkonna mahasurumine on lõppemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles