Euroopa aktsiatel oli halvim kauplemispäev alates märtsist

Copy
Frankfurti börsi ees olevad karu ja pulli skulptuurid.
Frankfurti börsi ees olevad karu ja pulli skulptuurid. Foto: KAI PFAFFENBACH

Aktsiaturud kukkusid neljapäeval, kuna investorid muretsesid USA intressimäärade edasise tõstmise ja majanduslanguse ohu pärast.

Euroopa turgudel oli halvim sessioon alates 15. märtsist, London lõpetas 2,2% madalamal, Frankfurt langes 2,6% ja Pariis 3,1%. Väljavaade, et intressimäärasid võidakse veelgi tõsta, viis riigivõlakirjade tootluse kõrgemale.

USA-s laiendas Wall Street kahjumit, kõik kolm suurimat indeksi langesid õhtuse seisuga umbes protsendi võrra. Hongkong juhtis Aasiat kahjumi poolest, langedes kolm protsenti.

Aktsiaid mõjutas tugevalt kolmapäeval avaldatud Föderaalreservi viimase intressimäära kohtumise protokoll, mis näitas, et ees ootab veel mitu intressitõusu, mille eesmärk on alandada kõrgendatud inflatsiooni.

Kuigi majanduskasv on esialgu endiselt hea, on väljavaade, et intressimäärasid tõstetakse veelgi, tekitanud muret, et Föderaalreserv võib majanduse majanduslanguse poole kallutada, mis mõjutab riskitunnet.

Neljapäeval avaldatud oodatust kuumemad USA tööhõiveandmed, mille kohaselt lisasid erasektori tööandjad juunis hinnanguliselt 497 000 uut töökohta, tõstsid väljavaateid Fedi intressimäärade edasiseks tõstmiseks.

Lisaks näitasid uuringuandmed, et USA teenindussektori aktiivsus kiirenes juunis, saavutades juba kuuenda järjestikuse kasvukuu, mis viitab sellele, et Fedil on inflatsioonivastases võitluses veel pikk tee käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles