Need on Eesti kõige mõjukamad ettevõtjad

PM Majandus
Copy
Enn Kunila, Martti Talgre, Jüri Käo.
Enn Kunila, Martti Talgre, Jüri Käo. Foto: Postimees

Äripäev avaldas täna Eesti kõige mõjukamate ettevõtjate edetabeli ehk Otsustajate TOPi. TOPi esikohal on taas NG investeeringute osanik ning kunstimetseen Enn Kunila, kuid muus oas on tabelis toimunud muutusi.

Edetabeli teisele kohale kerkis mulluselt 20.kohalt Infortari osanik Martti Talgre. Kolmandale kohale tõusis mullune viienda koha omanik, MM grupi, Postimehe ja Kroonpressi omanik Margus Linnamäe.

Neljandale kohale langes mulluse teise koha omanik, NG Investeeringute ehk Tallinna Kaubamaja, Liviko ja Balbiino suuromanik Jüri Käo.

Viiendaks kerkis mulluselt 16.kohalt Mainori suurosanik Guido Pärnits.

Naistest jõudis edetabelis kõige kõrgemale, 11. kohale Margus Linnamäe heaks töötav Kristel Volver.

Äripäev kirjeldab TOPi koostamise metoodikat järgmiselt:

Edetabel on koostatud eesmärgiga luua ülevaade Eesti äriilma kõige mõjukamatest isikutest ja nende lähikondsetest. Omavahel seotud mõjugruppide kirjeldamine muudab ärikeskkonna läbipaistvamaks ja aitab kaasa võrdsema konkurentsi kujunemisele.

Edetabel on koostatud kõigi Eesti äriliidrite omavahelisi nn board-room-kontakte analüüsides. Kokku on loetud ettevõtete tippjuhtide, nõukogu liikmete ja eraisikust omanike unikaalsete ärikontaktide võrgustik, kaalutud on iga seost, lähtudes isiku positsioonist ja ettevõtte iseloomust. Edetabel ei pretendeeri absoluutsele tõele, kuid annab parima võimaliku ülevaate isikutest, kes veedavad kõige enam oma ajast erinevatel nõukogu koosolekutel ja kes teevad Eesti äri kõige suuremaid otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles