83 000 eurot kuus: noored rääkisid, kui suurt sissetulekut nad soovivad tulevikus teenida (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Sularaha. Pilt on illustratiivne.
Sularaha. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Investeerimishuvilised noored Ilja Karasjov (19) ja Kristina Lillo (24) rääkisid Vikerraadios, kui palju nad tahaksid tulevikus teenida. Lillo sõnul pole paljud noored vaatamata huvile rahatarkuse vastu sageli aktiivsed investorid.

Hiljutine uuring tõi välja, et noored vanuses 18–29 arvavad, et nende teadmiste ja oskustega võivad nad teenida iga kuu üle 1500 euro. Üle 1200 kuupalka teenib 40 protsenti küsitletust ja 15 protsendil puudub üldse sissetulek, teatas Vikerraadio.

Saatejuhi küsimusele, kui suurt sissetulekut sooviksid saatekülalised teenida, vastas Karasjov kerge muigega, et ta tahaks teenida aastas miljoni (ligi 83 000 eurot kuus). Lillo ei soovinud avaldada, kui palju ta palka teenida sooviks, küll aga sooviks ta saavutada finantsvabadust.

«Piisab, kui on mul iga kuu täpselt selline sissetulek, et ma elan väga hästi ära. Ma saan reisida, ma saan teha kõike, mida ma tahan, ma saan sõita sellise autoga, nagu ma tahan ja see kõik on mul kaetud,» ütles Lillo.

Lillo sõnul on oluline, et noored hakkasid varakult raha säästma ning seda edasi investeerima, kuid ta näeb enda eakaaslaste seas, et sageli see nii ei ole. «Põhjus on see – nad ütlevadki, me oleme veel nii noored, meil on aega, me ei käi veel tööl,» kirjeldas Lillo.

19-aastane Karasjov üritab raha ise teenida ja ei küsi vanemalt pidevalt raha. Ta lõpetas äsja keskkooli ja andis selle kõrvalt õpilastele investeerimisteemalist valikainet.

Kristina Lillo töötab SEB panga Tartu innovatsioonikeskuse juhina.

SEB kevadel korraldatud uuringust selgus, et investeerimisega tegeleb 43 protsenti Eestis elavatest 18-–29aastastest noortest. Peamiselt investeerivad noored aktsiatesse (29 protsenti).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles