Ericsson ehitab Ülemiste Citysse 155-miljonise tehnoloogiakeskuse

Copy
Ericsson.
Ericsson. Foto: TT NEWS AGENCY/ Scanpix

Mainor Ülemiste AS allkirjastas võlaõiguslepingu Ericsson Eesti AS-iga Tallinnas Ülemiste Citys 52 500 ruutmeetril asuvate kinnistute osas, kuhu Ericsson plaanib 155 miljoni euro eest rajada uue tehnoloogiakeskuse.

«Meie visioonis sobib Ülemiste Citysse kaasaegse büroo-, elu- ja õpikeskkonna kõrvale üle 2200 talendi koondav innovatsiooni- ja arenduskeskus väga hästi, kuna täiendab multifunktsionaalset linnakut ning toetab ambitsiooniga olla aastaks 2030 süsinikneutraalne ka linnaku jätkusuutlikkuse eesmärkide saavutamist,» kommenteeris Mainor Ülemiste AS juhatuse esimees ja Ülemiste City innovatsioonijuht Ursel Velve börsiteates.

Velve sõnul laieneb Ericssoni innovatsiooniüksuse toomisega linnakusse Ülemiste piirkonna mõju Eesti ekspordile märkimisväärselt, kuna Ericsson arendab ja toodab sidevõrgu tooteid kogu maailmale.

Mainor AS-i juhatuse esimehe Kadi Pärnitsa sõnul investeerib Ericsson keskuse rajamisse 155 miljonit eurot ning seal asub tööle 2200 inimest.

Pärnits nentis, et Ülemiste City ja ülejäänud tarkade eraettevõtete pingutustest üksi on vähe, et globaalsed peakontorid ning tehnoloogia ja targa tootmise hiiud Eesti üles leiaksid ja oma arenduskeskused just siia looksid. «Need, kes taoliste suurinvesteeringute nimel töötavad, teavad hästi, et konkurents on selles vallas tihe ja võitlus karm. Niisiis peavad nii Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja kliimaministeerium – teisisõnu riik, aga ka Tallinna linn – selle nimel pingutama, et Eestis oleks taolist tarka tööd, konkurentsivõimelist head palka, koostööd teadusega ning arenemisruumi ja võimalusi talentidele,» toonitas ta.

Samuti on globaalsed suurettevõtted Pärnitsa sõnul juba mõnda aega tagasi suunanud fookuse jätkusuutlikkusele ning seadnud rohepöörde vallas eesmärke, millest ka Eestis palju õppida on. «Ericssoni arendusel on ambitsioon olla aastaks 2030 süsinikneutraalne ning Ülemiste Citysse, kuhu oleme seadnud nii keskkonnale kui arendustele kõrgeimad jätkusuutlikkuse standardid ja kus juhitakse ressursse teadlikult, on seesugune projekt mitte ainult strateegiliselt sobilik, aga ka eeskujuks ülejäänud tööstussektorile,» märkis ta.

Hetkel on Ülemiste Citys 15 peakontorit, kuid linnaku võimekus ja potentsiaal kasvab Pärnitsa hinnangul veelgi, kui Ülemistele kerkib esimene kõrghoone sümbioosis Rail Balticu terminali ja kaubanduskeskuse laiendusega Euroopa väljakule.

Ericsson on Mainor Ülemiste büroohoone klient 2017. aastast ja koostööpartner Tuleviku Linna Professuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles