Eesti tööstust tabas kõige rängem langus Euroopas

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Paljud Eesti elementmajade tootjad on keskendunud Põhjamaade turule. Kui seal huvi majaehituse vastu kahaneb, pole maju õieti kellelegi müüa.
Paljud Eesti elementmajade tootjad on keskendunud Põhjamaade turule. Kui seal huvi majaehituse vastu kahaneb, pole maju õieti kellelegi müüa. Foto: Elmo Riig

Maikuus näitasid kasvu vaid põlevkiviõli tootmine ning sõidukite ja haagiste tootmine. Plusspoolele suutis jääda ka joogitööstus.

Töötlevas tööstuses on olukord nõrk, kuid stabiilne, märkis Luminori peaökonomist Lenno Uusküla statistikaameti värskeid andmeid kommenteerides. Swedbanki peaökonomisti Tõnu Mertsina sõnul on töötleva tööstuse tootmismaht langenud juba alates möödud aasta keskpaigast allapoole pikaajalist kasvutrendi ja vahe trendiga üha suureneb.

«Teiste Euroopa riikidega võrreldes on Eesti töötleva tööstuse tootmismahu langus olnud selle aasta esimese nelja kuuga kaugelt kõige suurem,» lausus Mertsina. Maakeeli seletades tegeleb töötlev tööstus toorainete töötlemisega, mille tulemusena valmivad mingit tooted või pooltooted – olgu see siis toit, mööbel või elektroonikavidinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles