Yahoo tahab naaseda börsile

PM Majandus
Copy
Yahoo logo.
Yahoo logo. Foto: Eric Gaillard

Endine internetikuningas soovib naaseda börsile. Tegevjuht Jim Lanzone sõnul on ettevõte endiselt maailma 5 parima veebilehe hulgas.

Internetifirma Yahoo plaanib naasmist börsile, ütles veebipioneeri juht Jim Lanzone Financial Timesile. Sellega tahab ta tema sõnul aidata Silicon Valley's asuval ettevõttel taastada oma kunagine hiilgus. «Yahoo on rahaliselt küps, ettevõttel on suurepärane bilanss ja me oleme väga kasumlikud,» ütles ta.

Yahoo sai esimest korda börsiettevõtteks 1996. aastal ja muutus kiiresti üheks maailma kõige populaarsemaks veebisaidiks. 2017. aastal võttis USA telekomikontsern Verizon hääbuva portaali üle. Bränd oli konkurentsis selliste tehnoloogiagigantidega nagu Google ja Facebook kandnud märkimisväärseid kaotusi.

Alates 2021. aastast kuulub Yahoo New Yorgi investorfirmale Apollo, kes ostis ettevõtte Verizonilt umbes 5 miljardi USA dollari (4,6 miljardi euro) eest. Ettevõttele kuuluvad ka sellised kaubamärgid nagu Yahoo Finance ja Techcrunch. Lanzone teatas, et hoiab silmad lahti huvitavate ülevõtmisvõimaluste suhtes. Alles hiljuti ostis Yahoo spordikihlvedude rakenduse Wagr, et laiendada oma spordiäri.

Lanzone, kes juhtis eelnevalt veebipõhist tutvumisplatvormi Tinder, saabus Yahoo'sse 2021. aastal ülesandega kujundada nad taas iseseisvaks ettevõtteks. Tema sõnul oli võimalik teha struktuurseid muudatusi ja ehitada Apollo sildi all üles kindel ärimudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles