Swedbank: eelmises kvartalis osteti välismaalt enim Nordea aktsiaid

Copy
Nordea Bank logo.
Nordea Bank logo. Foto: Chris Helgren

Teises kvartalis osteti Swedbanki kaudu Balti aktsiatest enim Enefit Greeni, Šiauliu Bankase, LHV Groupi, Merko Ehituse ja Tallinna Sadama väärtpabereid. Müüdi aga Coop Panga, TextMagicu, Tallink Grupi, Novaturase ja Silvano Fashion Groupi aktsiaid.

Välismaistest väärtpaberitest osutusid teises kvartalis populaarseimaks Nordea, CityCon, Nio, Incap ja Handelsbanken. Enim müüdi Tesla, Wise'i, First Solari, Alibaba Groupi ja Meta Platformsi aktsiaid, teatas Swedbank.

Swedbanki finantsturgude analüütiku Rainer Saadi sõnul kaubeldi teises kvartalis kõige enam pankade, tehnoloogia, energia ja ehitusfirmade aktsiatega.

Saad tõi välja, et Hiina päritolu elektriautode tootja Nio esimese kvartali tulemustest selgus, et kvartali jooksul tarniti kokku 31 041 autot, mis on 20,5 protsenti rohkem kui aastal 2022 samal ajal.

Tesla esimese kvartali tulemused jäid aga napilt analüütikute ootustele alla. Elektriautode tootja teatas esimese kvartali brutomarginaali langusest, lisaks oli kvartali müügitulu võrreldes eelmise aasta sama ajaga 23,33 miljardit dollarit, jäädes sellega veidi alla analüütikute 23,35 miljardi dollari suurusele ootusele.

Foto: Swedbank

Eestlaste asutatud finantstehnoloogia ettevõte Wise kasvatas märtsis lõppenud kvartalis müügikäivet 73 protsenti võrreldes 2022. aasta sama ajaga. Siiski ei olnud investorid Saadi sõnul rahul ettevõtte mahu kasvuga ning see jäi ka analüütikute ootustele alla. Aktsia reageeris tulemustele 14-protsendise langusega.

First Solari esimese kvartali tulemused jäid oodatust nõrgemaks, kuna päikesepaneelide müük oli kehvem kui ettevõtte prognoosis.

Meta Platformsile määrati teises kvartalis 1,2 miljardi euro suurune trahv, kuna ettevõte on töödelnud Facebooki kasutajate isikuandmeid.

Foto: Swedbank

Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid mais toimunud koosolekul ligi 55 miljoni euro maksmise dividendiks.

Leedu panga Šiauliu Bankase puhaskasum oli esimeses kvartalis 19,2 miljonit eurot, mis on 67 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal ajal.

Novaturas kasvatas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga müügitulu 35 protsenti ning jõudis 2,3 miljoni euroga kasumisse.

Juunis osteti Swedbanki kaudu samas Balti aktsiatest käibe põhjal arvestatuna enim samuti Enefit Greeni aktsiaid, järgnesid Ignitis Grupe, Šiauliu Bankase, Linas Argo ja Silvano Fashion Groupi väärtpaberid.

Välisaktsiatest osteti enim Leroy Seafoodi, CityConi, Neste, Broadcomi ja Shelli väärtpabereid ning müüdi enim Wise'i, Tesla, JetBlue Airwaysi, Alibaba Groupi ja Apple'i väärtpabereid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles