Rooma Pantheon hakkas turistidelt sissepääsu eest tasu nõudma

Copy
Inimesed seisavad järjekorras, et siseneda Pantheonisse, mille külastamise eest tuleb tänasest maksta sissepääsutasu.
Inimesed seisavad järjekorras, et siseneda Pantheonisse, mille külastamise eest tuleb tänasest maksta sissepääsutasu. Foto: FABIO FRUSTACI

Esmaspäevast peavad turistid maksma viis eurot, et pääseda sisse Rooma 2000-aastasesse Pantheoni, Itaalia kõige külastatavamasse kultuuriobjekti. Alaealised ja roomlased ise on tasulisest piletist vabastatud.

Osa piletimüügi tulust läheb Rooma piiskopkonna heaks, ülejäänu aga kultuuriministeeriumile.

Teised Rooma suured kirikud, sealhulgas Püha Peetruse basiilika, on külastajatele tasuta, kuid muuseumid ja mälestusmärgid, nagu Colosseum, on piletipõhised.

Viieeurone tasu ei ole külastajatele takistuseks, ennustas prantsuse külastaja Camille Piallat, kes seisis piletijärjekorras. Ameerikast saabunud insener Tim Witte ütles AFP-le, et viis eurot on mõistlik hind.

Pantheon on üks kõige paremini säilinud antiik-Rooma jäänuseid, mis on kuulus oma erakordse kupli poolest, mille läbimõõt on 43 meetrit ja mis sisaldab ringikujulist avaust, mille kaudu langeb valgus ja aeg-ajalt ka vihm.

See ehitati esimesel sajandil eKr templiks, seejärel ehitati põhjalikult ümber keiser Hadrianuse ajal teise sajandi alguses pKr.

Pärast hooletusse langemist sai see uue elu, kui see pühitseti kirikuks seitsmendal sajandil paavst Bonifatius IV ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles