Bolt tegi mullu rekordkäibe ja vähendas kahjumit

BNS
Copy
Bolti elektritõukerattad.
Bolti elektritõukerattad. Foto: Urmas Luik

Bolt kaubamärgi all tegutsev Bolt Technology OÜ kasvatas 2022. aastal müügitulu 152,3 protsenti ligi 1,3 miljardi euroni, saavutades uue rekordtaseme.

Samal ajal vähenes ettevõtte puhaskahjum tunamulluselt 547,2 miljonilt eurolt 72,2 miljonile eurole, selgus Bolti majandusaasta aruandest. Aastaga kahanes ka ärikahjum – 11,4 protsenti 262,6 miljonile eurole.

2022. aasta jooksul kasvas ettevõtte töötajate arv 3003-lt 4126 töötajani. Tööjõukulud küündisid samas 206,4 miljoni euroni, kasvades aastaga 79,2 protsenti.

Bolt Technology ei ole varem dividende maksnud ning juhatus märgib aruandes, et arvestades kasvu- ja investeerimisplaane, ei kavatse ettevõte lähiajal dividende maksta.

Tänavu plaanib ettevõte pakkuda oma teenuseid uutes geograafilistes piirkondades ja laieneda oma tegevusega uutesse linnadesse riikides, kus juba tegutsetakse.

Bolt Technology pakub sõiduteenust, kergliiklusvahendite renti, autorenti ning valmistoidu ja toidukaupade kohaletoimetamise teenuseid peamiselt Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Kontserni kuulub 2022. aasta lõpu seisuga 59 ettevõtet. Kontserni lõplik emaettevõte on Bolt Technology OÜ, mille suurim osanik on 16,99 protsendiga Markus Villigu Mordor Management.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles