Vene oligarhide vara on sel aastal jõudsalt kasvanud (1)

Erkki Erilaid
Copy
Sel aastal on kõige kiiremini Venemaal kasvanud Lukoili asutaja Vagit Alekperovi varandus.
Sel aastal on kõige kiiremini Venemaal kasvanud Lukoili asutaja Vagit Alekperovi varandus. Foto: EDUARD KORNIYENKO

Bloombergi hinnangul on Vene miljardärid 2023. aasta algusest saanud 16,5 miljardi dollari võrra rikkamaks.

Kokku kuulub Bloombergi andmetel maailma 500 rikkaima inimese hulka 24 venelast. Kõige kiiremini kasvas vara sel aastal Lukoili asutajal Vagit Alekperovil, kes on selle aasta algusest teeninud 4,8 miljardit dollarit ja tema varandus on kasvanud 20,2 miljardi dollarini, vahendas Komsomolskaja Pravda.

Teisel kohal on terasetootja NLMK direktorite nõukogu esimees Vladimir Lisin, kes teenis sel perioodil 3,22 miljardit dollarit, tema vara hinnatakse nüüd 23,1 miljardile dollarile.

Lisaks märgiti ära energiafirmade Novatek ja Sibur üks omanikke Leonid Mikhelson, kes teenis 1,5 miljardit dollarit ja tema varandus kasvas 26,1 miljardi dollarini. Tttevõtete ​​kaasomanik Gennadi Timtšenko suurendas oma kapitali 13,1 miljardi dollarini, sel aastal lisandus siis 1,29 miljardit dollarit.

Samas on mõned miljardärid siiski ka vaesemaks jäänud. Nii kaotas rikkaim venelane, Norilski Nickeli üks peamisi omanikke Vladimir Potanin, esimesel poolaastal 28,9 miljonit dollarit ja nüüd ulatub tema kapital 28,5 miljardi dollarini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles