DelfinGroup emiteeris 10 miljoni euro väärtuses võlakirju

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
DelfinGroupi finantsjuht ja juhatuse liige Aldis Umblejs.
DelfinGroupi finantsjuht ja juhatuse liige Aldis Umblejs. Foto: DelfinGroup

Läti finantsettevõte DelfinGroup emiteeris 10 miljoni euro väärtuses võlakirju, mille keskmine tootlus on 8,75% pluss 3 kuu EURIBOR. Võlakirjad noteeritakse Nasdaq Riga alternatiivturul Nasdaq First North ja ühe võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot, tähtajaga 25. september 2024.

«Kuigi möödunud aasta on kapitaliturgudel olnud keeruline ja mõjutanud investorite üldist meeleolu, oleme rahul DelfinGroupi investorite lojaalsusega. Tunnistades ettevõtte suurt kasvupotentsiaali isegi ebastabiilsetes turutingimustes, investeerivad investorid ka DelfinGroupi võlakirjadesse. Investorite panus võimaldab meil investeerida olemasolevate ja uute teenuste arendamisse, sealhulgas uuenduslike lahenduste rakendamisse, mis on üks ettevõtte strateegilisi eesmärke. Kokkuvõttes on see kaheksas võlakirjaemissioon alates 2013. aastast ja selle aja jooksul oleme võlakirjade kaudu kaasanud 47 miljonit eurot, edendades seeläbi ettevõtte pikaajalist kasvu. Lisaks on see kuues võlakirjaemissioon, mis noteeritakse Nasdaq Riia börsil,» selgitas DelfinGroupi finantsjuht ja juhatuse liige Aldis Umblejs.

Umblejs lisab, et uue võlakirjade noteerimisega saavad investorid nüüd First North alternatiivturul ligi kahele DelfinGroupi võlakirjaemissioonile.

DelfinGroupi võlakirjade emissiooni korraldas Signet Bank. «DelfinGroupi võlakirjaemissioonidel on alati väga suur nõudlus institutsionaalsete investorite poolt ja ka see emissioon ei olnud erand, sest 40% kogu emissioonist märgiti institutsionaalsete kontode poolt. Ujuv intressimäär muudab võlakirjad atraktiivseks isegi keskpanga intressimäärade tõusu kontekstis, mida investorid positiivselt hindavad. Õnnitleme DelfinGroupi järjekordse eduka kapitalituru projekti puhul ja ootame aktiivset kauplemist järelturul,» kommenteeris Signet Bank ASi investeerimispanganduse tegevdirektor Edmunds Antufjevs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles