Arco Vara sai Bulgaariast raha, mis läheb arendustesse Eestis

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Arco Vara juht Miko Niinemäe kontoris
Arco Vara juht Miko Niinemäe kontoris Foto: Daisy Lappard

Arco Vara ASi tütarettevõte Arco Invest EOOD Bulgaaria pealinnas asuva ärihoone Madrid BLVD müük jõudis lõpuni. Tehingu hind oli 9,1 miljonit eurot, pärast kohustuste täitmist sai Arco Vara 4 miljonit eurot, mis suunatakse Kodulahe järgmiste etappide ja Harku järve äärde kavandatava Arcojärve elurajooni arendamisse.

Arco Vara arendatud äri- ja elamuhoone Madrid BLVD valmis 2010. aastal. Kahe maa-aluse ja 9 maapealse korrusega hoones asub parkimismaja, korterid, kaubanduskeskus ja kontorid. Kõik hoones asuvad korterid on müüdud, kuid Arco Vara tegeles siiani kaubandus- ja kontoripindade üüriga, mida oli kokku ligikaudu 7500 m².

«Arco Vara järgmiste aastate strateegia näeb ette kvaliteetse elamukinnisvara arendamist. Kaubanduspindadega tegelemine vajab eraldi meeskonda ja vaid üht hoonet opereerides on üldkulu küllaltki suur. Tehingu toimumine näitab, et jätkame fookusega 200 kodu loomiseks igal aastal,» kommenteeris börsiteates Arco Vara juht Miko Niinemäe.

Hoone müügi vormistamiseks asutati kolm ettevõtet: Office Cherkovna EOOD, Oborishte Premium Apartments EOOD ning Trade Center Cherkovna EOOD. Lõppmüügi toimumiseni kuulusid asutatud ettevõtted 100-protsendiliselt Arco Vara grupi koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles