Saunum jäi kuu lõpus hätta kauba saamise ja väljastamisega

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Saunumi keris.
Saunumi keris. Foto: Saunum

Saunum Group AS, Saunum Saunas OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud juunikuu müügikäive keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 319 400 euroni (keriste ja keristelisade müük 221 000 eurot, saunaehituse müük 98 400 eurot), teatas alternatiivturu ettevõte börsile.

Täpselt aasta tagasi, 2022. aasta juunis, oli ettevõtte käive 203 000 eurot (183 400 kerised ja keriselisad ning 19 600 saunaehitus).

«Müügitulemustega võime suures plaanis rahule jääda. Kuu viimasel nädalal jäime hätta koostetehastelt kauba kättesaamise ja väljastamisega, mistõttu jäi Saunumil napilt puudu ületamaks esimese poolaasta müügieesmärki, milleks oli 2 miljonit eurot käivet. Teisalt, saame rahul olla, et mullune aastakäive saab juuli lõpuga kindlasti tehtud ning tugev sügis seisab ees,» ütles Saunum Group AS juhatuse liige Henri Lindal. «Juunis eksportis Saunum kokku 12 erinevale välisturule ning ekspordi osakaal kogumüügis ületas taas 60 protsendi piiri.»

«Juulis saame kätte esimese partii nii Luxury keriseid kui ka Spa Session keriseid, mis kõik ka kohe edasimüüjatele välja saadetakse. Kuna esimesed partiid Saunum Pro Experience keriseid ja Autoleil leiliviskamisseadmeid müüdi läbi ühe kuuga, siis toodetakse ka neid seadmeid juulis juurde. Juuli ja augusti kuu on saunaturul üldiselt vaiksed kuud. Samas, võttes arvesse, et juunikuised tellimusi jäi väljastamata nii keriste kui valmissaunade poole peal ning tellimusi on ees, siis suudab Saunum võrreldes varasemate aastatega kindlasti teha märksa tugevamad suvekuud. Lisaks, kärpimine ja optimeerimine jätkub ka kolmandas kvartalis. Eesmärk on jätkuvalt aasta lõpuks kasumisse jõuda,» võttis Lindal ka kolmanda kvartali plaanid kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles