Narvas toimunud äriideekonkursi võitja loob unehäirete vastase lambi (1)

BNS
Copy
Kindlus Narva linnas. Pilt on illustratiivne.
Kindlus Narva linnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Narvas toimunud ideede konkursi SUPP võitjaks tuli ENSKIED inkubaatori vilistlane Artjom Antipin, kelle ideeks on luua tark lamp, mis aitab inimestel ennetada unehäireid ning vältida stressi ja energiapuudust.

Nagu ideede konkursi SUPP formaat ette näeb, kogunesid Narva ja Ida-Virumaa elanikud koos suppi sööma ning tutvustama oma äriideid ja algatusi kohaliku elu edendamiseks või Ida-Virumaal elu paremaks tegemiseks, teatas Startup Estonia.

Võitjaks tuli suure häälte ülekaaluga Antipini idee «SleepWise». Alustava iduettevõtja ideeks on luua lamp, mis aitab inimesel vältida stressi, parandada unekvaliteeti ja leevendada energiapuudust targa valgustuse, heli ja unefaaside jälgimise tehnoloogia abil.

Parima idee valisid SUPP-i osalejad ise ning võitja sai iduettevõtte CM Games poolt välja pandud rahalise auhinna. Auhinnaraha kasutab võitja esimese prototüübi tootmiseks, kusjuures esimesed tellijad on iduettevõtjal juba olemas.

Startup Estonia Ida-Viru regiooni projektijuht Elina Dubova selgitas, et SUPP-e on Ida-Virumaal korraldatud juba neli aastat ning konkursi esmaseks eesmärgiks on tuua kokku kohalikud ettevõtlikud inimesed. «See on suurepärane võimalus jagada kohalikus kogukonnas tekkivaid mõtteid ja algatusi ning kuigi võit on kindlasti oluline, on sellest ehk olulisemgi see, et konkurss toob kokku aktiivsed inimesed. See on hea võimalus leida mõttekaaslasi, testida oma ideid ning saada enesekindlust ja julgust selle edasiarendamiseks või kogukonnas toimetamiseks,» tõi Dubova välja.

Narva SUPP-i korraldasid Startup Estonia ja Prototron ning iduettevõte CM Games pani võitjale välja 500 eurot auhinnaraha. Konkursil osales sel korral kümme võistkonda, kes esitlesid uusi tehnoloogilisi ideid ja kohalikke algatusi. Näiteks ühe meeskonna sooviks on luua koolitusplatvorm, teiste võistlejate eesmärgiks on luua tehisintellektil põhinev lahendus, mis aitaks koosolekul räägitu lühidalt kokku võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles