FOTOD Elron tähistas kontserdiga rongide kümnendat sünnipäeva

PM Majandus
Copy
Elron tähistas uute rongide kasutuselevõtu aastapäeva.
Elron tähistas uute rongide kasutuselevõtu aastapäeva. Foto: Elron

Tallinnas Balti jaamas tähistati laupäeva, 1. juuli hommikul Elroni Stadler rongide liinile tulemise 10. aastapäeva. Uued rongid on kümne aasta jooksul pööranud rongiga reisimise tõusuteele.

«Kümme aastat tagasi oli uute reisirongide liinile tulemine kõigile nähtav murrang,» ütles Elroni juhatuse esimees Lauri Betlem Balti jaamas peetud kõnes. «2013. aastaks oli reisirongiliiklus jõudnud Eestis madalseisu – aasta jooksul reisis rongiga vaid veidi üle nelja miljoni reisija,» lisas ta.

Betlemi sõnul pani mugavate ja kaasaegsete rongide liinile toomine inimesed taas rongiga reisima. «Muutus oli reisikogemuse mõttes suur ja järsk,» rääkis ta. «Kiire, puhas, mugav, pehmete istmete ja internetiühendusega rong on praegu loomulik, aga toona oli see varasemaga võrreldes suur murrang,» ütles Betlem.

Reisirongiga tehtud reiside arv on kümne aasta jooksul kahekordistunud ligi 8 miljoni reisini aastas ja Betlemi sõnutsi on eesmärgiks 2030. aastaks kasvatada see 15 miljoni reisini. «Rongireis on üks keskkonnasõbralikumaid viise reisimiseks. Viige oma pere rongiga sõitma, sest rongiga jõuab kiiresti ja mugavalt päris paljudesse Eesti kohtadesse. See annab ühise kogemuse, mida mäletatakse veel aastaid,» märkis ta kõnes.

Tallinna Balti jaamas toimus täna Eesti esimene rongide kontsert, kus esinesid Elroni rongid viledel, Siim Aimla brassbänd. Orkestrit dirigeeris Aarne Saluveer. Kell 11.17 saadeti Keila poole teele ka kümme aastat tagasi esimesena liinile läinud rong «Kegel».

Elron tähistas uute rongide kasutuselevõtmise 10. aastapäeva kontserdiga.
Elron tähistas uute rongide kasutuselevõtmise 10. aastapäeva kontserdiga. Foto: Elron

Sünnipäev jätkub Elroni rongides täna kella 17-ni. Rongides võib kohata laulja Eleryn Tiitu koos Siim Aimla brassbandiga.

Uued Stadler FLIRT tüüpi rongid tulid Eestis liinile alates 1. juulist 2013. Kokku on Elroni rongipargis 38 Stadler FLIRT rongi, millele lisanduvad lähiaastatel veel 16 Škoda rongi. Viimase kümne aastaga on Elroni reisirongidel sõitnud üle 66 miljoni reisija.

Elron (AS Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv ettevõte, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-le kuuluval raudteel reisirongiliiklust. Elroni rongidel on päevas üle 200 väljumise ja ettevõte teenindab iga päev üle 20 000 reisija. 2022. aastal tehti Elroni rongidega 7,1 miljonit sõitu.

Elron tähistas uute rongide kasutusevõtmise 10. aastapäevaga üritusega Balti jaamas.
Elron tähistas uute rongide kasutusevõtmise 10. aastapäevaga üritusega Balti jaamas. Foto: Elron
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles