Kaja Kallas: tehisintellekt on eelkõige võimalus (3)

BNS
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Virginia Mayo

Peaminister Kaja Kallas ütles reedel Euroopa Ülemkogul, et Euroopa peaks rakendama tehisintellekti (AI) väga laialdasi võimalusi ja mitte keskenduma ainult riskidele.

 

«Tehisintellekt on muutnud tehnoloogiamaastikku igaveseks ja rakendused täienevad pidevalt. Oleme alles uue teekonna alguses, kus hakkame mõistma AI potentsiaali ja ulatust. Seega peame eelkõige mõtlema, kuidas anda Euroopa ettevõtetele tehnoloogiamaastikul edumaa, mitte neid piirata,» lisas peaminister.

Kallase sõnul on AI tulnud et jääda. «Haridus ja keeleõpe, tervishoid, klienditeenindus, programmeerimine – kui nimetada vaid mõned valdkonnad, siis suudame luua uut väärtust ja tõsta majanduse tootlikkust. Samuti aitavad uued meetodid kliimamuutustega kohanemisel,» ütles ta.

«Samas on oluline luua tehnoloogiasektorile arenemiseks õiguslik selgus ning anda pikaajaline kindlus investeeringuteks. Ja mõistagi tuleb hallata tehnoloogiaga kaasnevaid riske, et kaitsta inimeste õigust privaatsusele,» lausus peaminister.

Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhid arutasid reedel Euroopa Ülemkogul lisaks ka Hiina, Euroopa Liidu majandusjulgeoleku ja välissuhete ning rände teemadel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles