Confido tegi lõppenud majandusaastal suure kasvu

BNS
Copy
Confido meditsiinikeskus
Confido meditsiinikeskus Foto: Konstantin Sednev

Ettevõtja Margus Linnamäele kuuluv Confido meditsiinigrupp tegi lõppenud majandusaastal läbi suure kasvu, laiendades tänu investeeringutele oluliselt teenuste valikut.

Confido tegevjuhi, doktor Edvard Garderi sõnul oli 2022. aasta ettevõtte jaoks tegus äritegevuse laiendamise, raviteenuste kättesaadavuse parendamise ja täiendavate arenguvõimaluste loomise periood.

«Äritegevuse laiendamine hõlmas mitme meditsiiniettevõtte omandamist, mille seas olid näiteks Ortopeedia Arstid AS ja AS Tamme Erakliinik. Kinnitasime kanda töövõime hindamise vallas, käivitasime uusi tegevusi, laiendasime senist tootevalikut ning kasvatasime teenustemahtu,» loetles Garder.

Kasvas Confido põhitegevuse ehk raviteenuste käive. «Jättes võrdlusest välja koroona-aastate erakorralise tulu, oli põhitegevuse käibe kasv varasema aastaga võrreldes koguni 2,2-kordne. Kogu meditsiinigrupi konsolideeritud käive tervikuna oli varasema aastaga võrreldes 19 protsenti suurem, ulatudes 28,8 miljoni euroni,» rääkis Garder.

Tema sõnul toimus 2022. aastal ärisuundade ümberkorraldamine seoses koroonapandeemia lõppemisega.

«Fookus oli eriarstiabi teenuste arendamisel ja kasvatamisel, milles olime väga edukad. Confido jätkas investeeringuid kõrgtehnoloogilistesse seadmetesse ja IT-süsteemidesse, et laiendada teenuste valikut ja pakkuda parimaid tänapäevaseid ravivõimalusi patsientidele,» ütles Garder, lisades, et mullu investeeris Confido põhivarasse üle kahe miljoni euro.

Kokkuvõttes kujunes aruandeaasta kulumieelseks ärikahjumiks ligi 5,7 miljonit eurot, mis oli Garderi kinnitusel kooskõlas tehtud plaanidega. «Confido on jätkuvalt kasvav ettevõte ja tehtud investeeringud võimaldavad järgnevatel aastatel äritegevuse laiendamist veelgi,» ütles Garder, märkides, et tänavu jätkab Confido meditsiinigrupp kasvustrateegia elluviimist ning keskendub enam ka kasumlikkusele.

Confido Healthcare Groupi omanik on alates 2023. aasta algusest ettevõtja Margus Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles