Iute Group hakkab Albaanias makseteenuseid pakkuma

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Eesti finantstehnoloogia ettevõte Iute Group alustab Albaanias makseteenuste pakkumist. Albaania turu lisamine on osa strateegiliselt suunamuutusest, eesmärgiga saada laialt kasutatavate digitaalsete finantsteenuste pakkujaks Balkani riikides ja mujal Euroopas.

Iute Groupi juhi Tarmo Silla sõnul on tegemist grupi jaoks suure edusammuga. «Iute on nüüd osaks rahandussüsteemist juba kahes riigis. Makseteenuste pakkumine Albaanias on järgmine samm teekonnal, mille eesmärk on mugavaim ja kiireim uue aja pank,» sõnas Sild.

Iute kliendid saavad enda laenu nüüd otse nende elektroonilisse rahakotti, MyIute äppi ning saavad teha nutitelefonis reaalajas ülekandeid, tasuda laenu osamakseid ja kanda äpist raha enda pangakontole või lisada pangakontolt raha äppi. Samuti saab tasuda veebi- või füüsilises poes kaupade eest tehes kiirmakse või võttes laenu QR koodi abil. Tulekul on võimalused tasuda kommunaalmakseid, riigimakse, osta äpi abil pileteid, kanda äppi raha sularahaautomaadist, teha riiklikke ülekandeid jne.

IuteCredit Albania tegevjuhi Akan Ajdini sõnul on makseteenuste lisandumine ettevõtte jaoks väga hea võimalus kasvamiseks. «Albaania on äge ja kiiresti edasipürgiv maa ning MyIute äpiga kohvi eest maksmisest saab uus normaalsus,» ütles Ajdini.

Iute Groupi Albaania tütarettevõte sai Albaania keskpangalt e-raha litsentsi eelmisel aastal ning nüüdseks on ettevalmistustööd uue teenuste pakkumiseks lõpule viidud ja osa uusi teenuseid lansseeritud.

Tarmo Silla sõnul võimaldab Albaanias makseteenuste avamine jätkata ettevõttel laienemist. «Töötame selle nimel, et võimaldada ka piiriüleseid makseid. Kuna oleme Balkani riikides tugevalt kanda kinnitamas, siis soovime pakkuda kiireid ja mugavaid makselahendusi ka neile, kes on Balkani riikidest kolinud teistesse Euroopa riikidesse ning soovivad kodustele raha saata,» lisas Sild.

Iute Group on 2008. aastal Eestis asutatud finantstehnoloogia ettevõte. Kontserni tütarettevõtted pakuvad järelmakse, makseteenuseid, investeerimisvõimalusi ning pangandus- ja kindlustustooteid. Iute teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias ja Bulgaarias. Iute finantseerib laenuportfelle omakapitali, hoiuste ning Frankfurdi börsi ja Nasdaq Balticu põhinimekirjas olevate tagatud võlakirjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles