Apple on peaaegu kolme triljoni dollari kompanii

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Apple Vision Pro
Apple Vision Pro Foto: AP/Scanpix

Apple’i aktsia tõusis kolmapäeval tipptasemele ehk 0,6 protsendi võrra 189,25 dollarini, mis kergitas ettevõtte turuväärtuse 2,98 triljoni dollarini. Aktsia lõpetas päeva juba teist päeva järjest rekordtasemel.

Tehnoloogiaettevõtte turuväärtus on nüüd väga lähedal kolmele triljonile dollarile. Korraks päeva sees on see tase juba löödud. Sedasi juhtus 3. jaanuaril 2022, kuid aktsia ei suutnud õhtuni taset hoida.

Tehnoloogiaaktsiatel on taas hoog sees, kuna oodatakse USA keskpanga intressitõstmise kampaania lõppu ning äkitselt tabas tänavu investoreid tehisintellekti potentsiaali vaimustus.

«Fundamentaalselt pole küll mingisugust aktsia liikumist toetavat informatsiooni,» ütles Reutersile Globalt Investmentsi portfellihaldur Thomas Martin.

Tänavu on Apple’i aktsia kallinenud 46 protsenti. Nvidia jõudis esimeseks triljoni dollarilise turuväärtusega kiibitootjaks, kuna aktsia tõusis 185 protsenti. Tesla ja Meta Platformis aktsiad on tänavu enam kui kahekordistunud ja Microsoft on 40 protsenti kallim.

Apple tegi julge uue toote tutvustuse 5. juunil. Ettevõte müüb nüüd ka kalleid liitreaalsuse seadmeid.

Apple’i viimane avaldatud kvartaliaruanne näiteas nii käibe kui kasumi vähenemist, kuid tulemus oli analüütikute oodatust parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles