Saastetasudega trikitamine kukutas Tallinna linnafirma suurde kahjumisse

PM Majandus
Copy
Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus.
Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus. Foto: Tairo Lutter

Pealinna prügilafirma Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus AS sai eelmisel aastal 1,2 miljonit eurot kahjumit aastaid varem maksmata jäetud keskkonnatasude tõttu, kirjutab Äripäev.

Selle aasta veebruaris jättis riigikohus menetlusse võtmata prügilafirma kassatsioonkaebuse ning jõustus kohtuotsus, mis andis õiguse riigi keskkonnaametile.

Ettevõtte juhatuse liige Taavi Tuisk märkis majandusaasta aruandes, et kahjum on tingitud kohtuotsuse alusel 2018.–2019. aastal tasumata jäänud saastetasust, nendelt arvestatud viivistelt ning viivistelt arvestatud tulumaksust. Kokku tuli riigile maksta 1,44 miljonit eurot.

See viiski Tallinna jäätmete taaskasutuskeskust (TJT) mullu 1,2 miljoni euro suurusesse kahjumisse.

Loe pikemalt Äripäevast

Juhatuse liige Taavi Tuisk kirjutab ettevõtte majandusaasta aruandes, et 2023. aastal on ettevõtte planeeritud investeeringute maht ligi 4 miljonit eurot ette valmistatud arendustegevuste realiseerimiseks, tehnika uuendamiseks ja kolme ladestusala väljaehitamise töödeks.

Aruandes nenditakse, et Ukrainas toimuv on avaldanud mõju TJT aruande aasta majandustegevusele, peamiselt materjali väljamüügi hindade langemisega. Edaspidisele majandustegevusele mõju avaldamist ei oska ettevõte ette prognoosida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles