GRAAFIKUD Eesti Panga ülevaade: eluasemelaenud on järsult kallinenud

PM Majandus
Copy
Mais väljastataud eluaemelaenude keskmine intressimäär oli 3,27 protsendipunkti kõrgem kui aasta varem.
Mais väljastataud eluaemelaenude keskmine intressimäär oli 3,27 protsendipunkti kõrgem kui aasta varem. Foto: Niall Carson/ PA Wire/PA Images/ Scanpix

Pankade elanikele antud uute eluasemelaenude keskmine intressimäär oli mais 5,22 protsenti. Seda on 0,15 protsendipunkti rohkem kui aprillis ning 3,27 protsendipunti võrra enam kui eelmisel aastal samal ajal, selgub Eesti Panga ülevaatest.

Need on uued tagatised laenudega ehk uute lepingutega ning siia sisse ei arvesta keskpank lepingumuudatusi.

Väljastatud eluasemelaenude maht oli mais 176 miljonit eurot. Seda on 26 miljonit eurot rohkem kui eelmisel kuul, kuid 55 miljonit eurot vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Autosid liisisid Eesti elanikud 31 miljoni euro eest, mida on 4 miljonit eurot rohkem kui eelmisel kuul, kuid 4 miljonit eurot vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Mais jätkus ka majapidamistele antud autoliisingute intressimäära tõus: maikuu jooksul majapidamistele väljastatud autoliisingu keskmine intressimäär oli 5,75 protsenti. Intressimäär tõusis kuuga 0,17 ja aastaga 3,42 protsendipunkti.

Tähtajaliste hoiuste intressimäär oli mais 2,74 protsenti. Eelmisel kuul oli intressimäär 2,53 protsenti ja eelmisel aastal samal ajal 0,4 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles