ÜLEVAADE Kohvikusse ja loomaaeda: milliseid lustimisvõimalusi Tallinn laulu- ja tantsupeolistele pakub?

Katre-Liis Võhma
, Suvereporter
Copy
Noorte tantsu ja laulupidu. Bussidesse minek, pakkimine
Noorte tantsu ja laulupidu. Bussidesse minek, pakkimine Foto: Signe Oidekivi/Tartu Postimees

Laulu- ja tantsupeo alguseni on jäänud vaid paar päeva. Mitmed rühmad on ennast juba pealinnas sisse seadnud, homse-ülehomse jooksul jõuavad ka ülejäänud. Lisaks tantsupeo etendustele ja laulupeo kontserdile on koostööpartnerid tekitanud noortele ka erinevaid vaba aja veetmise võimalusi. 

FC Levadia x FC Flora mäng

Kolmapäeval, 28. juunil kell 19:00 saab osaleda A. Le Coq Arenal toimuval jalgpallimängul. Festivalialale mängulistel koostegemistel osalema pääseb aga juba kell 17:30. Lõbustusi lubatakse nii suurtele kui väikestele.

Laulu- ja tantsupeo osalejad/pealtvaatajad saavad kohtumisele tasuta. Osalejad saavad laulu- ja tantsupeo käepaela alusel väravate 1,2 ja 3 ees turvameeskonnalt käepaela ettenäitamisel priipääsme. Kõik laulu- ja tantsupeole pileti ostnud inimesed saavad pileti ettenäitamisel samuti turvameeskonnalt priipääsme.

Tallinna Teletorn

XIII noorte laulu- ja tantsupeo osalised on oodatud külastama Tallinna Teletorni.

Ajavahemikul 26. juuni – 5. juuli kehtib osalise käepaela alusel tänupilet, mille hind on 5 eurot (tavahind 17 eurot). Tänupileti lunastamiseks tuleb Teletorni kassas näidata laulu- ja tantsupeo osaleja käepaela.

Tallinna linnamuuseumid

26. juunist kuni 9. juulini saab vaid 1 euro eest külastada Tallinna Linnamuuseumi filiaale – Tallinna linnaelumuuseumi, Kiek in de Köki kindlustemuuseumi, Fotomuuseumi, Tallinna vene muuseumi, Kalamaja muuseumi ja Peeter I maja. Lastemuuseum MiiaMilla on sel aastal suletud ekspositsiooni uuendusteks.

Erandiks on see pühapäev, 2. juuli, kui toimub taas Tallinna tasuta muuseumipühapäev. Laulu- ja tantsupeo rongkäigu päeval on võimalik muuseume külastada eelregistreeritud tasuta pääsmega.

Luule- ja muusikaõhtu «Mu rõõm on lõputu»

12. juulil kell 19:00 on laulu- ja tantsupeolised oodatud luule- ja muusikaõhtule «Mu rõõm on lõputu». Silver Sepa ja Kristiina Ehini suvekontsert toimub Silver Sepa kodutalus Lepaõuel Pärnumaal Treimanis. Pilet on laulupeo esineja käepaela ettenäitamisel koorilauljatele 7 eurot (tavahind 15 eurot).

Plaanis on ka ühislaulmise osa, kus lisaks ühislaulule «Mu rõõm on lõputu» lauldakse ka «Ta lendab mesipuu poole» ja Ly Seppel-Ehini sõnadele tehtud värsket koorilaulu «Elu on voolamine».

«Taluõue suure tamme all läheme edasi sealt, kus noorte laulupidu Silveri lauluga «Mu rõõm on lõputu» just lõppes. Sellest saab üksi ja üheskoos tee otsimise kontsert, kus kutsume läbi laulude, lugude ja luuletuste vaatama oma südame sügavasse kaevu,» seisab kontserdikirjelduses.

Eesti kaasaegse kunsti muuseum

Eesti kaasaegse kunsti muuseum kutsub 6. augustini laulu- ja tantsupeo noori ja ka kõiki teisi peoga seotud inimesi helilooja Helena Tulve kureeritud uuele näitusele «varjupaik – varju paik». Näitusel saab kogeda kultuurielamust kunsti- ja helivaldkondade kokkupuutepunktis väga omanäolisel moel. Tulve soovib, et näitus «varjupaik – varju paik» pakuks rahulikku, ent inspireerivat kogemuslikku varjupaika külastajatele, jõudmaks tajupõhiselt uutele arusaamadele inimese koosolemisest looduskeskkonna ja iseendaga.

EKKM pakub ka suvel noorte gruppidele haridusprogramme. Haridustund võtab aega 1,5–2 tundi ning selle jooksul tutvutakse muuseumi ja selle aiaga, arutatakse kaasaegse kunsti võtmeküsimuste üle, külastatakse EKKMi suvenäitust «varjupaik / varju paik», vaadeldakse erinevaid võimalusi ja võtteid kaasaegse kunsti näituse vaatamiseks ja lahendatakse ka praktilisi loovülesandeid.

Kõik EKKMi näitused ja haridusprogrammid on külastajatele tasuta ja kolmekeelsed.

UNESCO muusikalinna noortelava

29. juunist 1. juulini saab Harju tänava haljasalal tasuta nautida nii armastatud Eesti artistide, uute tõusvate tähtede, noortebändide ja DJde kui ka laulu- ja tantsupeo rühmade ettekandeid.

KAVA:

Neljapäev, 29.06 kell 18:00–22:00

18:00 Rändaja

18:30 Paulina & Miia kandleduo

19:00 La Luna (Kuuba / Eesti)

21:00 Meelis Kubo mustkunstietendus

21:40 DJ Widenski

Reede, 30.06 kell 18:00–23:00

18:00 DJ Henessi Schmidt

19:00 Pološywa

20:00 ühislaulmine Meelika Hainsooga

21:00 INGER 22:00

DJ Henessi Schmidt

Laupäev, 01.07 kell 18:00–23:00

18:00 TÜ Akadeemiline Puhkpilliorkester Popsid

18:45 Silver Jusilo

19:30 Sörvemaa Sörmitsejad

20:00 Märt Agu tantsuõpetus

21:00 Ansambel Antsud

22:00 Põltsamaa Kultuurikeskuse ja Pajusi Rahvamaja noored

22:30 DJ Weatherlake

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles