Tuhandeid elektrikliente tabas 300-protsendine hinnatõus (18)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Energia peahoone.
Eesti Energia peahoone. Foto: Tairo Lutter

Samal ajal kui Eesti Energia teatas, et langetab börsi­pakettide marginaali, tabas tuhandeid kliente vastu­pidine üllatus – mitme­sajaprotsendine hinnatõus.

Eesti Energia teatas, et alates juulist ootab 91 000 klienti, kes neil börsipaketti kasutavad, hea uudis – madalam hind. Täpsemalt langetab riiklik energiakontsern marginaali ehk seda osa, mille Eesti Energia omale võtab, 0,44 sendile kWh kohta ning kuutasu on siis selle paketi puhul 1,99 eurot.

Kui suur on hinnalangus?

Kui suur hinnalangus klientidele on, ei saanud täpselt teada. «Varem olid klientide börsipaketi marginaalid erinevatel tasemetel – oli kliente, kelle marginaal oli määratud energiakriisi ajal, kui see oli kõrgem. Teisalt oli ka kliente, kelle senine marginaal pärineb mitme aasta tagusest energiakriisieelsest ajast, kui elektrihinnad olid stabiilselt madalad. Kuna soovime oma klientidele pakkuda läbipaistva ja mõistliku hinnastamisega elektrienergiat, siis viime börsipaketi hinnastamise ühtsetele alustele,» ütles Eesti Energia koduturgude müügidirektor Roul Tutt.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles