Venemaa kohus määras Google'ile 42 miljoni euro suuruse trahvi

PM Majandus
Copy
Google’i logo peakorteri juures.
Google’i logo peakorteri juures. Foto: Noah Berger

Venemaa kohus on määranud Google'ile 4 miljardi rubla (42,7 miljonit euro) suuruse trahvi, kuna ta ei ole tasunud varasemat trahvi, mis on seotud väidetava turgu valitseva seisundi kuritarvitamisega nn videomajutuse turul, teatas riigi monopolivastane järelevalveamet teisipäeval.

Tegemist on viimase mitme miljoni dollari suuruse trahviga Moskva üha jõulisemas võitluses välismaiste tehnoloogiaettevõtete vastu, vahendab Reuters.

Google'ile määrati 2022. aasta veebruaris 2 miljardi rubla suurune trahv. Föderaalne monopolivastane teenistus (FAS) ütles toona, et Google'ile kuuluval YouTube'il on «läbipaistmatu, erapoolik ja ettearvamatu» lähenemine kasutajate kontode ja sisu «peatamisele ja blokeerimisele», vahendas uudisteagentuur TASS.

FAS ütles, et eelmine trahv, mille ta Google'ile määras, oli maksmata jätmise tõttu kahekordistunud ning nad peavad uue trahvi tasuma 60 päeva jooksul.

«Ettevõte peab lisaks maksma Vene Föderatsiooni eelarvesse üle 4 miljardi rubla,» leidis FAS.

YouTube, mis on blokeerinud Venemaa riigipoolset meediat ülemaailmselt, on Venemaa riigiasutuste ja poliitikute tugeva surve all, kuid Moskva pole seda veel blokeerinud, nagu seda on tehtud Twitteri, Facebooki ja Instagrami vastu.

Google lõpetas märtsis 2022 pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse online-reklaami müügi Venemaal, kuid on säilitanud mõned tasuta teenused. Google'i Venemaa tütarettevõte esitas ametlikult pankrotiavalduse pärast seda, kui ametivõimud konfiskeerisid selle pangakonto, mistõttu ei olnud firmal võimalik töötajatele maksta ja kohustusi täita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles