Eesti Gaas sai Läti gaasivõrgu ostuks rohelise tule

Copy
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik Foto: Eesti Gaas

Eesti Gaas sai Läti valitsuselt ja konkurentsiametilt nõusoleku Latvijas Gaze tütarfirma Gaso ja Läti maagaasi jaotusvõrgu omandamiseks.

Ostutehingu maksumus ületab 120 miljonit eurot ning teadaolevalt on tegemist ühe suurima välisinvesteeringuga Läti majandusse, teatas Eesti Gaas.

«Täname Läti valitsust usalduse eest – mõistame täielikult jaotusvõrgu olulisust strateegilise ettevõttena ning soovime oma kogemusi gaasivõrgu haldajana jagada, ettevõtet arendada ja kokkuvõttes Läti gaasitarbijatele parimat teenust pakkuda,» kommenteeris Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik pressiteates.

«Suures pildis on tegemist loogilise arenguga – Eesti ja Läti gaasivõrk on ehitatud üheks tervikuks, see juba on oma olemuselt üks süsteem. Meie kui ettevõte jaoks on Läti jaotusvõrgu omandamine aga oluliseks sammuks Eesti Gaasi laienemisel piirkonnas suurimaks erakapitalil energiafirmaks,» lisas Kaasik.

Eesti Gaas sõlmis lepingu Latvijas Gaze tütarfirma Gaso omandamiseks tänavu aprilli keskel, valitsus andis tehingule nõusoleku juuni alguses, konkurentsiamet eelmise nädala lõpus. Läti maagaasi jaotusvõrgu torustik ulatub 5420 kilomeetrini ja ettevõttel on üle 375 000 kliendi.

Eesti Gaasi omanikfirma Infortar teatas märtsis, et soovib ettevõtte viia kauplemiseks Tallinna börsile. Infortari Nõukogu esimees Enn Pant on varem öelnud, et firma soovib enne börsileminekut Läti energiafirma ostuga ühele poole saada, kuid ostuks oli vajalik Läti riigiasutuste nõusolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles