Eesti Energia langetab 91 000 börsipaketi kliendi hinda ja tõstab hinda 11 000 kliendil (1)

BNS
Copy
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Tairo Lutter

Eesti Energia ühtlustab suve jooksul elektri börsipaketi hinnad, mis alates 1. juulist tähendab enam kui 91 000 kliendi jaoks elektrihinna langust, kuid augustist tõstab hinda 11 000 kliendil.

Energiaettevõtte koduturgude müügidirektori Roul Tuti sõnul langetab Eesti Energia börsipaketi marginaali ning viimati tehti seda märtsis, kui hind langes enam kui 7600 kliendil.

«Eesti Energia viib börsipaketi hinnastamise ühtsetele alustele, mis kümnete tuhandete klientide jaoks toob kaasa hinnalanguse,» ütles Tutt. «Ühest küljest teeb hinnalanguse võimalikuks energiaturu stabiliseerumine, aga samal ajal arendame pidevalt oma prognoosimudeleid, mis võimaldab samuti elektrienergiat soodsamalt pakkuda.»

Tuti sõnul puudutab teenustasu ühtlustamine ka neid börsipaketi kliente, kelle marginaal ja kuutasu möödunud talve energiakriisi ajal ei kerkinud.  «Paraku peavad nemad nüüd arvestama teenustasu tõusuga,» lisas Tutt, kelle sõnul on selliseid kliente umbes 11 000. Nende jaoks muutub paketi teenustasu alates 1. augustist.

Pärast hindade ühtlustamist on Eesti Energia börsipaketi marginaal 0,44 senti/kWh. Paketi kuutasu on 1,99 eurot.

Küsimuste või soovi korral saada lisainfot, soovitab Eesti Energia võtta ühendust ettevõtte klienditeenindusega telefonil 777 4040 või kirjutada teenindus@energia.ee. Kõik kliendid näevad uuendatud paketiinfot Eesti Energia iseteenindusportaalis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles