Vene rubla kukkus 14 kuu madalaimale tasemele

Copy
Vene 100-rublased rahatähed.
Vene 100-rublased rahatähed. Foto: MOSCOW NEWS AGENCY

Rubla saavutas esmaspäeval dollari suhtes 14 kuu madalaima taseme, kuid USA ja Euroopa aktsiad püsisid suhteliselt stabiilsena pärast lühiajalist mässu Venemaal, mis tekitas riigi stabiilsuse pärast.

 

Kuigi Jevgeni Prigožini juhitud Wagneri palgasõdurite väe pealetung tühistati enne Moskvasse jõudmist, ütlesid analüütikud, et mäss näitas, et president Vladimir Putini kontroll võimu üle on hapram, kui eelnevalt arvati.

Euroopa ja Ameerika Ühendriikide aktsiaturud võtsid nädalavahetuse mässukatset Venemaal rahulikult. Euroopa aktsiad sulgesid väikeste kasumite ja kahjumitega, samas kui Wall Streetil olid S&P 500 ja Nasdaq õhtuse seisuga õrnalt miinuses. Aasia turud lõpetasid kauplemispäeva madalamal.

Rubla langes esmaspäeval dollari suhtes 85,37 tasemele, mida viimati nähti 2022. aasta aprillis, vahetult pärast Moskva sissetungi Ukrainasse, kuid hiljem taastus Venemaa valuuta veidi.

Moskva tegi esmaspäeval jõupingutusi, et kujutada tagasipöördumist tavapärase äritegevuse juurde, ja Putin kiitis tööstust "tõsiste väliste väljakutsete" ületamise eest videokõnes noorte insenerifoorumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles