Carlsberg müüb Venemaal asuva Baltika tehase

PM Majandus
Copy
Carlsbergi logoga veok Taanis.
Carlsbergi logoga veok Taanis. Foto: Francis Dean / Dean Pictures / IMAGO / Scanpix

Carlsberg Grupp otsustas eelmise aasta märtsis, ligi kuu aega peale Ukraina sõja algust, müüa oma äri Venemaal. Nüüd jõuti müügilepingu allkirjastamiseni.

Carlsberg ei avalda, kes on tehase ostja.

Venemaa äritegevuse eraldamine ülejäänud Carlsberg Grupist on olnud väga keeruline ja ajamahukas protsess, hõlmates ligikaudu 150 töövoogu erinevate ärifunktsioonide lõikes ja enam kui 150 miljoni Taani krooni (ligi 20,15 miljonit eurot) väärtuses investeeringuid õlletehaste seadmetesse ja IT-taristusse väljaspool Venemaad asuvatel turgudel, teatas ettevõte pressiesindaja vahendusel.

Venemaa seaduste järgi peab müügitehingu jõustumiseks Vene valitsus tehingu kinnitama ning seda veel tehtud pole.

Lisaks regulatiivsele heakskiitmisele kehtivad tehingule mitmed tavapärased tingimused, sealhulgas erinevate tingimuste täitmine mitme riigi seaduste järgi. Sellest tulenevalt on täpne tehingu lõpetamise aeg praegu teadmata, teatas firma esindaja.

Carbergi juht: Venemaal oli üle 8000 töötaja

«Vene äritegevuse müügilepingu allkirjastamine on meie jaoks selles ütlemata keerukas eraldus- ja müügiprotsessis väga oluline verstapost. Kuigi see on olnud ajamahukas protsess, on meie jaoks olnud oluline jõuda parima võimaliku lahenduseni kõikidele sidusrühmade jaoks, sealhulgas meie enam kui 8000 töötaja jaoks Venemaal. Järgmise sammuna ootame vajalike regulatiivsete kinnituste saamist,» ütles Carlsberg Grupi tegevjuht Cees ’t Hart.

Tulenevalt tehingu kinnitusprotsessidest ja nende võimalikuks tõrgeteta kulgemiseks ei saa Carlsberg Grupp hetkel rohkem üksikasju avaldada, teatas ettevõtte.

Õlletootja teatel ei mõjuta 2023. aasta kasumiprognoose. Eestis kuulub Carsberg Grupile Saku Õlletehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles