Starbucksi töötajad alustavad LGBTQ+ kogukonna toetuseks streiki (2)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Happy Pride'i bänner Montecito Starbucksis hiljuti kooli lõpetanud töötajate piltide all.
Happy Pride'i bänner Montecito Starbucksis hiljuti kooli lõpetanud töötajate piltide all. Foto: Amy Katz

Starbucksi ametiühingu teatel kuulutavad rohkem kui 150 poe töötajad välja streigi, et toetada LGBTQ+ kogukonda Pride kuu raames.

Mõned Starbucksi poed alustasid streiki juba reedel pärast seda, kui kohvigigant ja baristasid esindav liit pöördus avalikku tülli Pride kuu sisekujunduse kasutamise osas kohvikute interjööris.

Ametiühing Starbucks Workers United teatas, et üle 150 kaupluse, mis esindavad ligi 3500 töötajat, on lubanud liituda järgmisel nädalal toimuvate streikidega. Rohkem kui kaks tosinat poodi hääletavad streigi üle ja nädala lõpuks võib kaupluste arv tõusta ligi 200-ni, teatas ametiühing.

Eelmisel nädalal väitis ametiühing, et kümned USA poed ei lubanud töötajatel Pride'i kuu dekoratsioone kasutada. Starbucks ütles, et ei ole poekaunistuste suuniseid muutnud.

«Selles küsimuses ei ole poliitikat muudetud ja julgustame jätkuvalt oma kaupluste juhte oma kogukondadega tähistama juunis toimuvat USA Pride'i kuud,» teatas ettevõte eelmisel nädalal, lisades, et toetab vankumatult LGBTQ+ kogukonda. Kohalikud kaupluste juhid ja töötajad saavad teha oma sisekujundusotsuseid ettevõtte turva- ja ohutusjuhendites sätestatud juhiste järgi.

Vastuseks streigilubadustele lisas ettevõte: «Workers United levitab jätkuvalt valeteavet meie eeliste, poliitika ja läbirääkimispüüdluste kohta – seda taktikat kasutatakse näiliselt meie partnerite lõhestamiseks ja näidates nende suutmatust vastata kauplustes enam kui 200 läbirääkimisseanssile.»

Starbucks jagas oma veebisaidil avaldatud postituses oma partnerressursside asepresident May Jenseni kirja Workers Unitedi presidendile Lynne Foxile, milles nõuti, et ametiühing «lõpetaks partnerite teadliku eksitamise».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles