Warren Buffett annetas üüratu summa heategevuseks (5)

PM Majandus
Copy
Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett.
Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett. Foto: RICK WILKING

Warren Buffett annetas tänavu 4,64 miljardi dollari väärtuses Berkshire Hathaway aktsiaid viiele heategevusorganisatsioonile, mis suurendab tema annetuste kogumahtu alates 2006. aastast enam kui 51 miljardi dollarini, vahendab Reuters.

92-aastane Warren Buffett annetas ligikaudu 4,6 miljardit dollarit Berkshire Hathaway aktsiaid viiele heategevusorganisatsioonile, sealhulgas Bill & Melinda Gatesi sihtasutusele, osana miljardäri peaaegu kaks aastakümmet tagasi antud iga-aastasest lubadusest annetada suure enamiku oma varandusest.

Vastavalt avaldusele annetati 13,7 miljonit B-klassi aktsiat viiele heategevusfondile, sealhulgas ühele, mis on nimetatud tema lahkunud abikaasa järgi, ja mitmele, mida juhivad tema lapsed. Buffetti osalus Berkshire'is koosneb nüüd 218 287 A-klassi aktsiast ja 344 B-klassi aktsiast.

«Viis sihtasutust on saanud Berkshire'i B-klassi aktsiaid, mille väärtus on umbes 50 miljardit dollarit, mis on oluliselt rohkem kui minu kogu netovara 2006. aastal,» ütles Buffett, viidates aastale, mil ta esimest korda lubaduse tegi. «Mul ei ole võlgu ja minu ülejäänud A-osakute väärtus on umbes 112 miljardit dollarit, mis on tunduvalt suurem kui 99% minu netoväärtusest.»

 
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles