Twitteri töötajad pöördusid kohtusse, kuna peale omanikuvahetust ei makstud neile lubatud preemiaid

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Twitteri omanik Elon Musk.
Twitteri omanik Elon Musk. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / Scanpix

Sotsiaalmeediaplatvorm Twitter ei maksnud peale seda, kui platvormi omandas Elon Musk, töötajatele iga-aastaseid boonuseid. Töötajate väitel lubasid ettevõtte juhid neile korduvalt, et preemiad siiski makstakse, kirjutab USA väljaanne CNN.

Endine Twitteri töötaja Mark Schobinger koos oma kolleegidega kaebas firma kohtusse. Schobinger oli Twitteri juhtivtöötaja, kelle vastutusalas on hüvitiste maksmine, kuid mees ei kuulnud tippjuhtkonda, kellel on lõplik otsustusõigus. Ta lahkus Twitterist eelmisel kuul, kui sai teada, et Twitter ei plaani 2022. aasta eest töötajatele boonuseid maksta.

Töötajate kaebuses seisab, et pärast seda, kui neid teavitati, et Musk omandab sotsiaalmeediaettevõtte, väljendasid paljud töötajad juhtidele muret, et nad jäävad oma iga-aastasest boonusest ilma.

Töötajad väidavad, et Twitteri juhid lubasid neile korduvalt boonuse maksmist ning seda nii enne kui pärast firma omanikuvahetust. Musk ostis Twitteri 2022. aasta aprillis. Samal aastal vähendati töötajate arvu 80 protsendi võrra. Vaatamata lubadustele ei ole Twitter aga veel boonuseid välja maksnud, öeldakse hagis.

Rahast jäi ilma paar tuhat töötajat

«Meie hinnangul oleks boonuseid pidanud saama umbes paar tuhat töötajat,» ütles Schobingeri esindaja advokaat Shannon Liss-Riordan CNNile.

Töötajate nõude suurus pole veel teada, kuid advokaadi sõnul on see tõenäoliselt kümneid miljoneid dollareid.

CNN pöördus kommentaari saamiseks Twitteri juhtide poole, kui nad ei vastanud päringutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles