Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Suursaared valmistuvad jaanimölluks Parvlaevad teevad lisareise

Copy
Praamid.
Praamid. Foto: TS Laevad

Eesti suursaared on saabuvate pühade ajal väga populaarsed reisisihtkohad, mistõttu teevad parvlaevad inimeste saartele viimiseks ja toomiseks lisareise. Appi võetakse ka üle poole sajandi vanune parvlaev Regula.

«Reiside arv sõltub vajadusest. Oleme lubanud, et 22.06 viime kõik soovijad saartele ning 25.06 kõik reisijad saartelt tagasi – see tähendab seda, et teeme lisareise niipalju kui vaja,» sõnas TS Laevade teenindus- ja kommertsvaldkonna juht ja juhatuse liige Katrin Aron.

Siiski peavad kõik, kellel pole õnnestunud e-piletit osta ning tulevad üldjärjekorda, olema valmis keskmisest pikemaks ooteajaks. «Palume varuda autosse vett, snäkke ning säilitada positiivne meeleolu,» rõhutas Aron.

Transpordiameti teatel on Saaremaale ja Muhumaale minejatele sõiduplaanis 22. juunil nii Virtsust kui Kuivastust väljumised kell 22.50 ja kell 23.25 ning 00.00 Kuivastust ning 00.30 Virtsust. 25. juunil Kuivastu–Virtsu viimane väljumine on 23.25. Rohuküla–Heltermaa liinil tehakse 22. juuni ja 25. juuni õhtul lisareise vajaduse ilmnemisel.

Neil, kes on soetanud endale e-pileti, soovitab Aron kohale tulla ummikute tekkimise vältimiseks piletil märgitud reisiks. Virtsu-Kuivastu liinile soovitab Aron tulla kohale 15-20 ja Hiiumaa liinile 30 minutit enne reisi väljumist.

«Kui saabutakse sadamasse siiski oluliselt varem, palume kindlasti jälgida kassade kohal olevatelt tabloodelt, millisele reisile registreerimine toimub. Kui piletil märgitud reisile registreerimine veel ei käi, siis palume sadama parklas ära oodata enda reisi registreerimise algus. Eelmise reisi registreerimise ajal tõkkepuu alt läbi sõites suunatakse sõiduk üldjärjekorda ning kaob koht eelisjärjekorras,» nentis ta.

Üldjärjekorras viibijatel soovitab transpordiameti ühistranspordi korraldamise osakonna juhataja Andres Ruubas jälgida väljumiste aegu TS Laevade kodulehelt www.praamid.ee, mida uuendatakse infoga jooksvalt.

«Oleme andnud TS Laevadele loa sadamatesse viivatel maanteedel reguleerida liiklust tekkivates järjekordades. Tagamaks seda, et kindlaks ajaks praamile tulevad reisijad pääsevad ohutult mööda üldjärjekorras ootavatest autodest. Samuti hoidmaks ära liiklusohtlike olukordade tekkimise,» selgitas Ruubas.

Tagasi üles