Powelli hoiatus enamate intressimäärade tõstmise kohta langetas aktsiaid

Copy
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell.
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell. Foto: Shawn Thew

Wall Streeti aktsiad langesid pärast seda, kui USA Föderaalreservi juht Jerome Powell hoiatas kolmapäeval edasiste intressitõusude eest, samal ajal kui Euroopa turud odavnesid pärast kangekaelselt kõrget inflatsiooninäitu Suurbritannias.

 

Kongressi kuulamisel ütles Powell, et kuigi on tehtud edusamme, on inflatsioon endiselt tunduvalt kõrgem Föderaalreservi kaheprotsendilisest eesmärgist.

«Arvestades, kui kaugele me oleme jõudnud, võib olla mõistlik tõsta intressimäärasid, kuid teha seda mõõdukamas tempos,» ütles ta.

USA keskpank jättis eelmisel nädalal pärast 10 järjestikust tõstmist intressimäärad samaks, kuid andis märku, et hindade kontrolli alla saamiseks võib tulla veel mitu tõstmist.

Enne oma kõnet ütles Powell kirjalikus avalduses, et peaaegu kõik Föderaalreservi otsutajad nõustusid vajadusega «tõsta intressimäärasid aasta lõpuks mõnevõrra rohkem».

Õhtuks langes Dow Jonesi tööstuskeskmine 48,41 punkti ehk 0,14% 34 005,46 punktile, S&P 500 langes 0,52% 4 366,05 punktile ja tehnoloogiarohke Nasdaq langes kõige rohkem - 1,21% 13 501,50 punktile.

Londoni ja euroala turud sulgusid madalamal pärast seda, kui andmed näitasid, et Ühendkuningriigi inflatsioon püsis mais muutumatuna 8,7 protsendil.

Turud eeldasid tarbijahindade jahtumist, kuid nüüd kardetakse, et Inglismaa keskpank võib neljapäeval toimuval kohtumisel inflatsiooni ohjeldamiseks tõsta intressimäärasid rohkem kui varem arvati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles