Mihhail Kõlvart: peale teederemonti tuleb kesklinna tänavatele kolm korda rohkem haljastust (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Trammitee laiendusega seotud ehitustööd Tallinna südalinnas.
Trammitee laiendusega seotud ehitustööd Tallinna südalinnas. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, ütles Vikerraadio saates Uudis+, et teeremont Tallinna kesklinnas kestab veel pikka aega, kuid selle tulemusena saab linn tänapäevasema ilme.

«Praegune olukord on muidagi tallinlastele suureks peavaluks ja see kestab veel terve aasta. Seal pole midagi teha. Aga see pole ainult teedeehitus. See on eelkõige uue linnaruumi loomine,» selgitas Kõlvart.

Ta lubas, et renoveeritavatele aladele luuakse rohkem ruumi jalakäijatele ja jalgratturitele ning seal saab olema kolm korda rohkem haljastust, kui enne varem. Näiteks tuuakse kesklinna suured puud, mis tänavatele ümberistutatakse.

«Liivalaiast peab saama kaasaaegne linnaruum.»

 Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart

Saates uuriti Kõlvartilt, mis on saanud Tallinna peatänava projektist, mis kuulutati välja 2016. aastal. Projekti arhidektuurikonkurssil valiti võitjaid Eesti arhidektide töö «Kevad linnas», mis nägi ette Pärnu mnt ja Narva mnt südalinna lõikude ümberkujundamist.

2019. aasta suvel pandi projekt seisma. Linnapea Kõlvart põhjendas linnavalitsuse pressikonverentsil, et pakutud lahendus suudab läbi lasta vaid 25 protsenti tänasest liiklusest ning lisaks ei toeta see ühistranspordi paremat toimimist.

Kõlvarti sõnul pole praegu plaanis edasi minna Tallinna peatänava projetiga ning tema sõnul peaks järgmine suurem projekt Tallinnas peaks olema Liivalaia tänava renoveerimine, kuid see sellekohast otsust pole veel vastu võetud. «Liivalaiast peab saama kaasaaegne linnaruum,» lausus Kõlvart.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles